Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

20 Ιανουαρίου 2012

Πολεμικές αποζημιώσεις: ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία;


Το ντοκιμαντέρ από την εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη “Το Κουτί της Πανδώρας” έρχεται να ρίξει φως, όσο γίνεται, στο σκοτεινό και ξεχασμένο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.
Παρακολουθήστε προσεκτικά όλα τα στοιχεία και τις αναφορές που παραθέτονται στο αφιέρωμα αυτό. Έγκυρα πρόσωπα αναφέρονται στις καταστροφές που προκάλεσαν οι Γερμανοί κατακτητές στην περίοδο της δυσβάστακτης κατοχής στην Ελλάδα. Προτείνουν παράλληλα και τρόπους προκειμένου να διεκδικήσει η χώρα μας τα χρήματα που τις αναλογούν από τις χυδαίες καταστροφές, σφαγές και λεηλασίες των Γερμανών. Κάτι που μέχρι και αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο, δεν έχει κάνει.
Μυστικός πόλεμος λοιπόν, ή μια (ακόμη) προδοσία; Για ποιους λόγους η Ελλάδα δεν διεκδίκησε ποτέ τα χρήματα που της αναλογούν; Τι ρόλο έπαιξαν οι εκάστοτε πολιτικοί, οι εκάστοτε αρμόδιοι του θέματος αυτού και οι εκάστοτε κυβερνήσεις; Ο ήρωας της Εθνικής μας Αντίστασης Μανώλης Γλέζος, ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα το θέμα αυτό από πρώτο χέρι μιλά στο Κουτί της Πανδώρας. Τα όσα λέγει επικυρώνει ο γνωστός και διακεκριμένος καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νότης Μαριάς. Καλή προβολή, και τα συμπεράσματα δικά σας.








Documentaries (Ντοκιμαντέρ)

You-Tube