Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

20 Μαρτίου 2012

Marussia Supercars από την Ρωσία… Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης


Η Marussia μας δείχνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης πως είναι τα Supercars από την Ρωσία…
Πάλι καλά που γίνονται κατά καιρούς events όπως και τα Διεθνή Σαλόνια Αυτοκινήτου, ένα από αυτά και το φετινό 82ο Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Γενεύη, για να έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε από κοντά μερικά από τα πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα που έχει να επιδείξει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ειδικά δε εκείνα τα supercars που προέρχονται από φίρμες όχι και τόσο διαδεδομένες στο ευρύ κοινό, μια από αυτές και η Marussia, η οποία βέβαια εμπλέκεται το τελευταίο διάστημα και στην Formula 1.

Ένα από τα τελευταία δημιουργήματα της είναι το Marussia B2, ένα ιδιαίτερα εκκεντρικό σπορ αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του B1, μοντέλο που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2009 στο Frankfurt Motor Show.

Το διθέσιο μοντέλο ζυγίζει μόλις 1.100 κιλά και συνοδεύεται από επιλογή 3 κινητήρων, οι οποίοι τοποθετούνται στο κέντρο, και συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων που μεταφέρει όλη την δύναμη στον πίσω άξονα. Αναφορικά με τους κινητήρες, η μια επιλογή είναι ένα V6 μοτέρ χωρητικότητας 3,5 λίτρων με απόδοση 300 ίππων αλλά και ένας V6 υπέρ-τροφοδοτούμενος με χωρητικότητα 2,8 λίτρων. Το τελευταίο μάλιστα μοτέρ έχει προέλευση την Cosworth και δίνει στην Marussia B2 δύο εκδόσεις απόδοσης, μια των 360 και μια των 420 ίππων αντίστοιχα.

Ο κινητήρας απόδοσης 420 ίππων επιτρέπει στην Marussia B2 να πραγματοποιεί το 0-100 σε χρόνο μόλις 3,8 δευτερολέπτων την ίδια στιγμή που και η τελική της με αυτό το μοτέρ μπορεί να φτάσει τα 250km/h.

Δείτε την Marussia B2 live στο Geneva Motor Show 2012,




You-Tube