Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

23 Απριλίου 2012

Lamborghini Urus, το πολυτελές SUV!


Στα βαθιά νερά των πολυτελών crossover και SUV μοντέλων μπαίνει άλλος ένας κατασκευαστής supercar, η Lamborghini με το Urus. Η Lamborghini, μέλος του γκρουπ VW παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Κίνας το concept car με την ονομασία Urus. Η φίρμα έδωσε στην δημοσιότητα εκτός από τις φωτογραφίες του και τις προδιαγραφές του πρωτότυπου μοντέλου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μια πραγματική Lamborghini».
Σύμφωνα με την παράδοση της Lamborghini, το όνομα του SUV που παρουσίασε προέρχεται από τον κόσμο των ταύρων. Η Urus, είναι ένα βοοειδές από τα πιο αρχαία που συναντώνται στην Ευρώπη. Και , σύμφωνα με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, οι ταύροι που μετέχουν στις ισπανικές ταυρομαχίες, εξακολουθούν να είναι πολύ κοντά στα Urus στην εμφάνισή της.


Το μήκος του οχήματος φτάνει τα 4,99 μ., το πλάτος τα 1,99 μ. και το ύψος τα 1.66 μ.. Με αυτές τις διαστάσεις, το Urus είναι περίπου 120 χιλιοστά μακρύτερο και 16 χιλιοστά από την BMW X6, από την οποία είναι συγχρόνως 30 χιλιοστά χαμηλότερο.Η Lamborghini δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη την χωρητικότητα του κινητήρα, αλλά αναφέρει ότι θα έχει ισχύ των 600 ίππων. Οι πιθανότητες είναι το μοντέλο παραγωγής να είναι εφοδιασμένο είτε με κάποιον καινούργιο κινητήρα V10 ή me to V8 turbo μοτέρ της Audi. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους δύο άξονες μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και ένα σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με το traction control.
Η Urus χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική πλατφόρμα με τα επόμενης γενιάς VW Touareg, Porsche Cayenne και Audi Q7. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εξαιρετικές τιμές στις εκπομπές CO2, είναι στόχος που επιτεύχθηκε χάρη στο σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθήθηκε, αλλά και το ελαφρύ πλαίσιο και αμάξωμα, καθώς και τα ελαφρά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό. Η Lamborghini έχει κάνει εκτενή χρήση ελαφρών υλικών, όπως είναι τα ανθρακονήματα.


Αυτή η επιλογή της φίρμας προσφέρει το πλεονέκτημα του χαμηλού κέντρου βάρους και την κορυφαία οδηγική συμπεριφορά. Κι αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο η εταιρία θέλει να αφήσω πίσω τους ανταγωνιστές της.Το Urus είναι η πρώτη Lamborghini που μπορεί να μεταφέρει 4-5 επιβάτες, έναντι των δύο που φιλοξενούν όλα τα άλλα αυτοκίνητα που υπάρχουν στην γκάμα της. Η αλήθεια πάντως είναι ότι η αποστολή του Urus είναι διπλή: το πρώτο είναι να πείσει τους πελάτες της εταιρείας να σταθμεύουν μια Lamborghini και όχι ένα Range Rover δίπλα στην Murcielago ή την Gallardo ή την Aventador που έχουν στο γκαράζ τους.
Το δεύτερο είναι να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή της Lamborghini. Ο στόχος της φίρμας είναι οι ετήσιες πωλήσεις της να φθάσουν τις 3000 μονάδες με ένα αυτοκίνητο το οποίο απευθύνεται στις αγορές των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας.

Πηγή: news247

You-Tube