Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

25 Ιουνίου 2012

Αγγλία-Ιταλία 2-4 (πεν)


Η Ιταλία βρήκε τον τρόπο, έστω και στα πέναλτι, να κάμψει την αντίσταση της Αγγλίας και να προκριθεί στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία. Αξια η πρόκριση των "ατζούρι".

Η εικόνα του αγώνα
Η αλήθεια είναι ότι το συγκριμένο παιχνίδι το φοβόμασταν. Με νωπές, μάλιστα, τις εικόνες από το πιο υποτονικό παιχνίδι του τουρνουά (Ισπανία-Γαλλία) ο φόβος για κάτι ανάλογο στο Κίεβο γινόταν ακόμη μεγαλύτερος.


Ευτυχώς, οι φόβοι αυτοί διαλύθηκαν σχεδόν αμέσως με το φρενήρη ρυθμό που πήρε το παιχνίδι στο πρώτο πεντάλεπτο με το σουτ-αστραπή του Ντε Ρόσι στο δοκάρι στο 3' και τη σπουδαία ευκαιρία του Τζόνσον στο 5'.


Εκτοτε, το 4-4-2 της εξαιρετικά δημιουργικής Ιταλίας λειτούργησε πολύ καλύτερα και η Αγγλία περιορίστηκε σε καθαρά αμυντική στρατηγική. Παρά το γεγονός ότι τα "λιοντάρια" είχαν πολλές φορές 10 και 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, οι "ατζούρι" με εύστοχες πάσες, σωστή κίνηση και ταχύτητα, κατάφερναν ρήγματα που απέφεραν ευκαιρίες. Αυτές τις ευκαιρίες όμως τις σπαταλούσε με χαρακτηριστική ευκολία ο Μάριο Μπαλοτέλι (σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις).


Ακόμα και όταν ο Ρόι Χόντσον χρησιμοποίησε τον Γουόλκοτ και τον Κάρολ για να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του (η οποία είχε γλιτώσει και άλλες φορές την παραβίαση της εστίας της) ουδέποτε κατάφερε να πάρει τα ηνία του ματς. Εστω και έτσι όμως λίγο έλειψε να κλέψει το ματς στην κανονική διάρκεια όταν το ψαλιδάκι του Ρούνεϊ στις καθυστερήσεις έφυγε άουτ.


Ο έξτρα χρόνος κύλησε στο γνώριμο, της κανονικής διάρκειας, μοτίβο. Οι Ιταλοί είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους, άγγιξαν δύο φορές το γκολ (σέντρα στο δοκάρι του Ντιαμάντι, ακυρωθέν τέρμα του Νοτσερίνο), η τύχη όμως δεν είχε εγκαταλείψει την Αγγλία.


Στη διαδικασία των πέναλτι, η Ιταλία, παρά το γεγονός ότι έχασε πρώτη χτύπημα, βρήκε το δρόμο να επικρατήσει χάρη στο δοκάρι του Γιανγκ και την απόκρουση του Μπουφόν στου χτύπημα του Κόουλ. Ολα τα λεφτά η αλά Πανένκα εκτέλεση του Πίρλο.


Η σειρά των πέναλτι


Μπαλοτέλι, 0-1


Τζέραρντ, 1-1


Μοντολίβο, άουτ


Ρούνεϊ, 2-1


Πίρλο, 2-2


Γιανγκ, δοκάρι


Νοτσερίνο, 2-3


Κόουλ, απόκρουση Μπουφόν


Ντιαμάντι,  2-4


MVP


ο...άρχοντας Πίρλο. Αφού ταλαιπώρησε πολλάκις τους Αγγλους αμυντικούς κατά τη διάρκεια του αγώνα, αποτελείωσε, ψυχολογικά, τον αντίπαλο με χτύπημα πέναλτι-κομψοτέχνημα που θα μνημονεύεται για χρόνια.


Kλειδί αγώνα


Σπάνιο αλλά συμβαίνει. Οι Ιταλοί έπαιξαν με τη φωτιά χάνοντας πολλές ευκαιρίες αλλά στο τέλος δικαιώθηκαν στα πέναλτι. Η Αγγλία δεν άξιζε τίποτα, δεν πήρε τίποτα από το παιχνίδι.


Aδύναμος Κρίκος
Ο Ουέιν Ρούνεϊ δεν βοήθησε στο ελάχιστο την Αγγλία. Αχρωμος και άγευστος αχρήστευσε όσες μπάλες πήρε στα πόδια του.
                                                                                                                                                                         http://www.contra.gr

You-Tube