Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

28 Ιουνίου 2012

Κακοποίησαν το ποδόσφαιρο Πορτογαλία και Ισπανία.

Κακοποίησαν το ποδόσφαιρο Πορτογαλία και Ισπανία στον ημιτελικό του Euro, 0-0 κ.α. και παράταση. Στα πέναλτι νίκησε 4-2 η Ισπανία. Ούτε πέναλτι δεν χτύπησε ο Κριστιάνο, μοιραίος ο Μπρούνιο Άλβες.



Αν και πολλοί περίμεναν ματσάρα στο Ντόνετσκ, αυτό δεν έγινε ποτέ. Οι Ισπανοί είχαν την... φλυαρία, ενώ από την άλλη η Πορτογαλία δεν μπορούσε να κάνει μία τελική της προκοπής στην εστία του Κασίγιας.


Μετά από ένα σουτ του Αρμπελόα λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά, μέχρι προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν είδαμε κάτι το φοβερό από τις δύο ομάδες. Μπέντο και Ντελ Μπόσκε ήξεραν ότι τα λάθη θα πληρωθούν ακριβά και γι΄ αυτό είχαν και στο μυαλό τους την άμυνα.


Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού είδαμε άλλη μία φάση των Ισπανών όταν και ο Ινιέστα πλάσαρε αριστουργηματικά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ρουί Πατρίσιο. Η «απάντηση» των Πορτογάλων ήρθε ένα λεπτό αργότερα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και αυτή η προσπάθεια δεν είχε αποτέλεσμα.


Τελικά φτάσαμε στο ημίχρονο χωρίς σκορ και δίχως να έχουμε δει κάτι το εξαιρετικό από τους Ίβηρες.


«Σούπα» και το δεύτερο ημίχρονο


Ο Ντελ Μπόσκε βλέποντας πως ο Νεγρέδο δεν τραβούσε, έριξε στο 54΄ τον Φάμπρεγκας στη μάχη μήπως και αλλάξει η επιθετική εικόνα της ομάδας του και καταφέρουν να διασπάσουν την άμυνα των Πορτογάλων.


Η ώρα περνούσε πάντως στο Ντόνετσκ και κάτι διαφορετικό δεν βλέπαμε στο ματς. Ο Αλμέιδα δεν έβρισκε στόχο με τίποτα, ο Ρονάλντο προσπαθούσε από στημένες φάσεις να απειλήσει και από την άλλη κάτι μακρινά σουτ του Τσάβι και το πάσινγκ γκέιμ που δεν πετύχαινε, οδηγούσε σε... αδιέξοδο.


Εδώ μετά από 90 λεπτά η μπάλα δεν έλεγε να μπει στα δίχτυα, θα το κάνε στην παράταση; Αν και οι Ισπανοί απείλησαν περισσότερο στα δύο 15λεπτα, αλλαγή σκηνικού δεν υπήρξε και το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κιέβου κρίθηκε στα πέναλτι.


Γκολ μόνο εκεί μπορούσε να μπει, αν και στα πρώτα δύο Κασίγιας και Πατρίσιο είπαν «όχι» σε Τσάμπι Αλόνσο και Μουτίνιο. Τελικά η Ισπανία μετά από ένα κάκιστο ματς πήρε τη νίκη με 4-2 και βρέθηκε στον τελικό.


Τα πέναλτι


0-0 Ο Πατρίσιο αποκρούει το πέναλτι του Αλόνσο


0-0 Ο Κασίγιας απαντάει και αποκρούει το πέναλτι του Μουτίνιο


1-0 Ο Ινιέστα ανοίγει λογαριασμό


1-1 Νικάει τον Κασίγιας ο Πέπε


2-1 Εύστοχος ο Πικέ


2-2 Τρομερό πέναλτι από τον Νάνι


3-2 Ο Ράμος δίνει ξανά το προβάδισμα στους Ισπανούς


3-2 Ο Μπρούνο Άλβες στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας


4-2 Ο Φάμπρεγκας με την βοήθεια του δοκαριού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Ισπανία στον τελικό.

You-Tube