Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

22 Ιουνίου 2012

Ψυχή βαθιά! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ό,τι μπορούσαμε, το κάναμε στο ματς, αλλά το ταμπλό ήταν αμείλικτο κι έγραψε 4-2 με τα γκολ των Λαμ, Κεντίρα, Κλόζε και Ρόις (οι τρεις τελευταίοι ήταν και από τους κορυφαίους), ενώ προσωρινά είχαμε ισοφαρίσει με τον Σαμαρά στο 55` και μειώσαμε με το πέναλτι του "Σάλπι" στο τέλος. Η γερμανική επικράτηση βέβαια ήταν δικαιότατη και η ανωτερότητα τους καταφανής, αλλά όσο να `ναι το σκορ μας πείραξε, βλέπαμε και τη Μέρκελ να χοροπηδάει στην κερκίδα... Όσο καλύτεροι και να ήταν ο Σηφάκης (καλός στο πρώτο, μοιραίος στο β`) και οι υπόλοιποι και πάλι θα χάναμε, κακά τα ψέμματα.


Τέλος πάντων, ανεξαρτήτως της ήττας, η Εθνική μας πέτυχε συνολικά τον στόχο της στη διοργάνωση, ενώ οι Γερμανοί περιμένουν τον αντίπαλο τους από το Αγγλία-Ιταλία. Ψηλά το κεφάλι!


Για την Εθνική μας ο Σηφάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης, αριστερά ο Τζαβέλλας που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του. Στο κέντρο της άμυνας Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος. Δύο αμυντικά χαφ οι Μανιάτης, Μάκος, μπροστά τους ο Κατσουράνης, δεξιά ο Νίνης, αριστερά ο Σαμαράς και στην κορυφή ο Σαλπιγγίδης...


Στη Γερμανία, ο Λεβ άλλαξε την τριπλέτα της επίθεσης και ξεκίνησε με Κλόζε κορυφή και στις πτέρυγες Σούρλε και Ρόις αντί για Ποντόλσκι και Μίλερ.


Γερμανικός βομβαρδισμός


Κάτι από... Πολωνία θύμιζαν τα πρώτα λεπτά στο ματς, με την Εθνική μας να μοιάζει πελαγωμένη και το γκολ του Σούρλε στο 4` να μην μετράει ως οριακό οφσάιντ. Κακό ξεκίνημα... Η επιθετική τριπλέτα των Γερμανών μας δημιουργούσε προβλήματα, αλλά τουλάχιστον είχαμε επανακτήσει την ψυχραιμία μας και προσπαθούσαμε δειλά-δειλά να βγάλουμε καμία κόντρα.


Ο Σηφάκης στο 23` και 24` κράτησε το μηδέν, ενώ στο 25` παρα τρίχα γλυτώσαμε το γκολ από τον Ρόις, όπως και ένα λεπτό μετά σε ένα εφιαλτικό διάστημα, καθώς Οζίλ, Κεντίρα και Ρόις έμοιαζαν ασταμάτητοι! Το πρώτο ελληνικό σουτ αξιώσεων έγινε από τον Νίνη στο 32`, με την κατοχή σε κείνο το σημείο να είναι 70-30...
Πάλι ο γκολκίπερ μας (καλύτερος Έλληνας στο πρώτο μέρος) στο 36` είπε "όχι" στον Κεντίρα, με τους Γερμανούς να είναι συνέχεια στην επίθεση. Μια, δυο, τρεις θα το τρώγαμε και το φάγαμε τελικό με την γκολάρα του Λαμ στο 39`. Αφού δεν το `βαλε και ο Σούρλε, πάλι καλά...


Γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ!!!


Γκέκας (πήγε φορ) και Φωτάκης μπήκαν αντί Νίνη και Τζαβέλλα στο β`, με τον Μανιάτη να πηγαίνει δεξιά και τον "Τόρο" αριστερά. Η Εθνική άρχισε να κρατάει κάπως την μπάλα και στο 55` ο Σάλπι βγήκε στην κόντρα από δεξιά, σέντραρε και ο Σαμαράς με προβολή έκανε το 1-1!!!


Δεν το χαρήκαμε


Η χαρά μας κράτησε λίγο πάντως, καθώς στο 61` ο Κεντίρα με φοβερό βολ πλανέ ισοφάρισε, ενώ στο 68` ο Σηφάκης έπιασε αέρα και ο Κλόζε με φοβερή κεφαλιά έκανε το 3-1. Ο Σάντος στο 71` έβαλε και τον Λύμπε αντί του Μάκου, με τον Πορτογάλο να τα παίζει όλα για όλα, αλλά δεν αποφύγαμε το 4-1 από τον Ρόις στο 74`...


Ο Λεβ έκανε κι αυτός αλλαγές, εμείς κάναμε ό,τι... μπορούσαμε και μάλιστα κερδίσαμε και πέναλτι με το χέρι του Μπόατενγκ. Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Σάλπι στο 89`, μειώνοντας σε 4-2. Κάπως έτσι πάντως έληξε η σεμνή τελετή, με τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη-πρόκριση.

                                                                                                                 http://www.sportdog.gr

You-Tube