Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

15 Ιουνίου 2012

Γερμανική παρέμβαση υπέρ Τσίπρα!


Αν ο Αλέξης Τσίπρας διαβάζει ξένο τύπο την ώρα του πρωινού καφέ του, τότε είναι βέβαιο ότι σήμερα ξεκίνησε τη μέρα του με χαμόγελο. Το άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση των γερμανικών Financial Times (και μάλιστα στα ελληνικά) με το οποίο η εφημερίδα προτρέπει τους Έλληνες ψηφοφόρους να «αντισταθούν στο δημαγωγό Αλέξη» αποτελεί την ιδανική κατάληξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε αν το είχαν παραγγείλει εκεί στη Κουμουνδούρου δεν θα έβρισκαν τέτοιο δώρο στη πόρτα τους δυο μέρες πριν τις εκλογές.


Αντιλαμβάνεστε βεβαίως ότι με τη συμπάθεια που έχουμε ετούτη την εποχή στους Γερμανούς ακόμα κι αν μας πρότειναν ανταλλαγή Νόιερ – Λαμ για Χαλκιά -Χολέβας, εμείς θα όχι απλώς θα αρνιόμασταν αλλά θα τους στέλναμε και στο διάολο επειδή αυτό θα συνιστούσε ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της Εθνικής Ελλάδος!
Φανταστείτε λοιπόν την αντίδραση των περισσοτέρων Ελλήνων τώρα μας προτείνουν να ψηφίσουμε Σαμαρά για να εξασφαλιστούν και τα δικά μας αλλά όπως λένε απερίφραστα και τα δικά τους συμφέροντα.
Προφανώς ο εμπνευστής του άρθρου δεν έχει ιδέα πως λειτουργούμε και πως σκεφτόμαστε ως λαός. Αν είχε θα έγραφε: «Κάθε ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με ένα μικρό οργασμό για την Αγκέλα Μέρκελ».
Να μια εικόνα που θα έκανε και τον ίδιο τον Αλέξη να ξανασκεφτεί τι θα ψηφίσει...
Στα σοβαρά τώρα. Το δημοσίευμα ήταν άκομψο, σε κάποιο βαθμό αντιδεοντολογικό και βεβαίως ένας εντελώς λανθασμένος χειρισμός όσον αφορά τις επιδιώξεις του. Με πιο απλά λόγια ήταν χαζό.
Από εκεί και πέρα όμως οι δικές μας αντιδράσεις υπήρξαν όπως πάντα υπερβολικές και ίσως περισσότερο χαζές!
Κατ΄ αρχήν δεν τίθεται ζήτημα αντιδημοκρατικότητας. Μια γερμανική εφημερίδα έγραψε τι κατά τη γνώμη της οφείλουν να κάνουν οι Ελληνες τη Κυριακή. Ούτε μας υποχρεώνει να την ακούσουμε, ούτε μας εκβιάζει, ούτε τίποτα. Αντιδημοκρατική δεν είναι η τακτική των Financial Times. Αντιδημοκρατική είναι η διάθεση μας να απαγορεύσουμε σε οποιονδήποτε να γράφει ότι θέλει. Δικαίωμα των FTD να μας "συμβουλεύσουν". Και δικαίωμα μας να τους αγνοήσουμε επιδεικτικά.
Προσωπικά, δε με ενόχλησε τόσο το συγκεκριμένο άρθρο, όσο με ενόχλησαν τα σχόλια των γνωστών Ελληναράδων στο ίντερνετ. Σχόλια του στιλ: «Πέσανε οι μάσκες, η Καγκελαρία διέταξε τους σκλάβους της. Την Κυριακή θα φανεί πόσοι είναι οι ραγιάδες σε ετούτη τη χώρα»! Σαν να λέμε δηλαδή, όσοι ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία ή έστω δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγιάδες;
Ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι θα φανεί και τι όχι τη Κυριακή. Αυτό που φαίνεται καθημερινά όμως είναι πόσο στρεβλή εντύπωση έχουμε για τη δημοκρατία. Και τελικά πόσο επικίνδυνα κοντά στο φασισμό την τοποθετούμε...


                                                                                                                    http://www.prismanews.gr

You-Tube