Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

8 Αυγούστου 2012

ΤΡΑΓΙΚΟ: Κλειδώνουν τους κάδους για να μην ψάχνουν οι κάτοικοι φαγητό!


Τον χειρότερο της «εαυτό» έχει δείξει η οικονομική κρίση σε χιλιάδες Ευρωπαίους, στερώντας τους ακόμη και ένα πιάτο φαγητό…
Γιατί το «φαινόμενο του κάδου» δεν το συναντάμε μόνο στην Ελλάδα, αλλά εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου σαν μια επικίνδυνη αρρώστια…

Στην Ισπανία μάλιστα, προκειμένου να «προστατέψουν»  τους ανθρώπους που πεινάνε… έβαλαν λουκέτα στους κάδους απορριμμάτων έξω από τα σούπερ μάρκετ για να τους εμποδίσουν να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια!!! 

Σε ανακοίνωσή του βέβαια ο δήμος της Τζιρόνα που το έπραξε, υποστηρίζει ότι έλαβε την απόφαση αυτή, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των σουπερμάρκετ διότι η κατανάλωση τροφίμων που έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια «ενέχει κινδύνους για την υγεία». 

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας κάδος μπροστά στα σουπερμάρκετ που είναι κλεισμένος με λουκέτο και ο οποίος περιέχει ληγμένα ή χαλασμένα τρόφιμα, για να μην τα πάρουν οι άποροι» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπος της πόλης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες , οι αρχές έχουν οργανώσει ένα σύστημα ενημέρωσης, έτσι  ώστε όσοι έχουν ανάγκη θα μπορούν να ενημερώνονται για το που μπορούν να βρουν ένα καλάθι με είδη πρώτης ανάγκης. Υπάλληλοι θα «φυλάνε» κάδους απορριμμάτων για να ενημερώνουν τους πολίτες, ενώ ο δήμος θέλει να επεκτείνει την πρωτοβουλία αυτή εκτός από τα σουπερμάρκετ και σε άλλα σημεία. 

You-Tube