Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

12 Σεπτεμβρίου 2012

Τους βάλαμε στα... καλάθια 2-0


Καλοί οι Λιθουανοί, αλλά στο... μπάσκετ, οπότε μόλις η Εθνική σοβαρεύτηκε στο "Καραϊσκάκη" καθάρισε το ματς με 2-0 με γκολ των κορυφαίων του αγώνα, Νίνη και Μήτρογλου. Κάναμε λοιπόν το 2x2 και τον Οκτώβρη έχουμε Βοσνία (εντός) και Σλοβακία (εκτός)

Όπως και στη Λετονία, κάναμε κακό πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο σαραντοπεντάλεπτο με την είσοδο των Νίνη και Μήτρογλου (πέτυχαν τα δύο γκολ) φτάσαμε δίκαια στη νίκη με 2-0 και σκεφτόμαστε πλέον τα ματς του Οκτωβρίου (12&16) με Βοσνία (εντός) και Σλοβακία (εκτός). Το ματς φαινόταν πως θα "καθάριζε" μόλις πετυχαίναμε το πρώτο γκολ, όπως κι έγινε, κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο που δεν απείλησε σχεδόν καθόλου. Κάτι ο γκολκίπερ Καρτσεμάρσκας, κάτι η ασυνήθιστη αστοχία του Γκέκα κρατούσαν ουσιαστικά το 0, αλλά είπαμε ήταν μέχρι να μπει το πρώτο γκολ. Τρεις βαθμοί στο σακούλι και προχωράμε, με τη Βοσνία να είναι πρώτη λόγω διαφοράς γκολ.

Αναποτελεσματικοί και κακοί

Η Εθνική μπήκε με αδικαιολόγητη βιασύνη στο γήπεδο, προσπαθώντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, το οποίο παραλίγο να γίνει στο 5` με την κεφαλιά του Γκέκα. Στη συνέχεια οι διεθνείς μας δεν απείλησαν, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που άφηναν οι Λιθουανοί. Αντίθετα, παίζαμε εντελώς μονοδιάστατα, είτε με μακρινές μπαλιές, είτε με σέντρες από δεξιά.

Μια φορά γυρίσαμε καλά την μπάλα στο 22`, αλλά ο Γκέκας δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι από την μπαλιά του "Σπυρό", ενώ στο 27` ο Καρτσεμάρσκας απέκρουσε ωραία το φάουλ του Νίνη. Βέβαια, δεν κινδυνέψαμε, αλλά το θέμα ήταν πως μπροστά κάτι δεν πήγαινε καλά, επιμένοντας σε σέντρες ψάχνοντας το κεφάλι του 32χρονου φορ. Τέλος πάντων, στο 42` αρχικά με τον Φορτούνη και στη συνέχεια της φάσης με τον "Σπυρό" δεν σκοράραμε, όπως και στο 45` ο "Κατσούρ". Κακή εμφάνιση για την Εθνική μας, καθώς έκανε "μπαμ" οτι μπροστά δεν... τραβούσε η ομάδα, αφού τα περιμέναμε όλα από τον Γκέκα.

Μπράβο Κώστα και Σωτήρη!

Η αναμενόμενη κίνηση έγινε με τον Μήτρογλου να μπαίνει αντί του Μανιάτη, αλλά ο 24χρονος φορ στο 48` δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καρτσεμάρσκας! Η Εθνική γυρόφερνε το γκολ και τελικά ήρθε στο 55`! Ο Μήτρογλου αρχικά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά και στη συνέχεια ο Σωτήρης Νίνης με ωραία κίνηση και δυνατό σουτ έκανε το 1-0!!

Ο κεφάτος "Μήτρο" έδωσε "πάρτο-βάλτο" στον Γκέκα στο 60` αλλά αυτός έκανε "τσαφ" με τους παίκτες μας πάντως να έχουν πάρει αυτοπεποίθηση μετά το γκολ. Ο τραυματισμός του Φορτούνη, που έγινε αλλαγή στο 69` από τον Χολέμπας, μας έκοψε προς το παρόν τον ρυθμό, αλλά στο 72` Νίνης και Μήτρογλου έκαναν το 1-2 και ο φορ του Ολυμπιακού έκανε το 2-0 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος!

Στο 77` στην κόντρα φτάσαμε κοντά στο 3-0, αλλά ο Λιθουανός γκολκίπερ είπε "όχι" στο σουτ του Νίνη, ενώ στο 80` ήρθε και η σειρά του Μαυρία να μπει στο ματς, παίρνοντας τη θέση του Γκέκα. Αν πετυχαίναμε και περισσότερα γκολ, θα ήμασταν μια χαρά!

ΣΚΟΡΕΡΣ: 55' Νίνης, 72' Μήτρογλου

ΔΟΚΑΡΙ: 55' Μήτρογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κόρτνεϊ (Βόρεια Ιρλανδία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 62' Κ. Παπαδόπουλος - 21' Ε. Τσεσνάουσκις, 26' Βίτσιους, 43' Σέρνας, 59' Ριμκεβίτσιους, 84' Μικολιούνας

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Πασπασταθόπουλος, Μανιάτης (46' Μήτρογλου), Τζιόλης, Νίνης, Κατσουράνης, Φορτούνης (69' Χολέμπας), Γκέκας (80' Μαυρίας).

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Καρτσεμάρσκας, Μπορόφσκι (46' Ντ. Τσεσνάουσκις), Βαϊτκούνας, Κλιμαβίτσιους, Ζαλιούκας, Σεμπέρας, Βίτσιους, Μικολιούνας, Βέλιτσκα (76' Νοβικόβας), Ε. Τσεσνάουσκις, Σέρνας (56' Ριμκεβίτσιους).

You-Tube