Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

4 Οκτωβρίου 2012

Kαλός, αλλά... μηδέν στη βαθμολογία(Άρσεναλ-Ολυμπιακός 3-1)


Η κούραση και το... άλλο επίπεδο των γηπεδούχων έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Λονδρέζων, ενώ η νίκους με  3-1 στέλνει την Άρσεναλ μόνη στην κορυφή με έξι βαθμούς. 

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο στάθηκαν εξαιρετικά απέναντι στους «κανονιέρηδες», είχαν πολύ περισσότερες τελικές προσπάθειες, αλλά τελικά  ηττήθηκαν με 3-1 από την αγγλική ομάδα, για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League, καθώς στην επανάληψη δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Άρσεναλ


Πλέον, ο Ολυμπιακός, που δέχθηκε δύο γκολ σε ανύποπτες στιγμές, εκεί που δεν έδειχνε ότι απειλείται, έχει δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο και... ένα βουνό μπροστά του για να διεκδικήσει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά στο «Emirates». Αφού ξεπέρασε ένα καλό πρώτο 10λεπτο της Αρσεναλ, η οποία επιτέθηκε κυρίως από τη δεξιά της πλευρά, κράτησε άνετα τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του Μέγερι, κλείνοντας όλους τους χώρους και αμυνόμενος άριστα. Ετσι, η κατοχή μπάλας των «κανονιέρηδων» (66%-34%) ήταν ανούσια, καθώς δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με εξαίρεση ένα σουτ του Καθόρλα στο 12' που απέκρουσε ο Μέγερι.

Αντίθετα, σταδιακά, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν σιγά-σιγά να αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση επιθετικά, να προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα λάθη των γηπεδούχων, όπως αυτό στο 5' που δεν αξιοποίησε ο Φουστέρ. Ο Μήτρογλου «τσέκαρε» την ετοιμότητα του Μανόνε στο 30', πριν ο Μασάντο «καταφέρει» να χάσει εκπληκτική ευκαιρία στο 35'!

Κόντρα στην εικόνα του αγώνα, η ακίνδυνη Αρσεναλ έφτασε στο γκολ με τον Ζερβίνιο στο 42', για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός στο 45'+1' με εξαιρετική κεφαλιά του Μήτρογλου, ενώ ο Μασάντο είχε άλλες δύο καλές στιγμές ενδιάμεσα (40', 44'). Ετσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό να έχει 7 τελικές (5 στην εστία) έναντι μόλις 2 της Αρσεναλ (αμφότερες στην εστία)!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Αρσεναλ να μπαίνει πιο δυνατά και να προσπαθεί να βρει ρυθμό. Αν και δεν πίεσε ιδιαίτερα, κατάφερε να απειλήσει στο 50' με τον Καθόρλα και να φτάσει, τελικά, στο 2ο γκολ με το πλασέ του Ποντόλσκι στο 56' και να απειλεί και με 3ο γκολ με τον Κοσιελνί στο 63'. Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός είχε δύο μόνο ενέργειες του Μήτρογλου (54', 60'), δείχνοντας ότι δύσκολα θα απειλήσει.
.
Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο 20λεπτο βγήκε πιο μπροστά, η Αρσεναλ έδειξε πρώτα να θέλει να μην δεχθεί γκολ παρά να βάλει το 3ο που θα «καθαρίσει» το ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επιθετικότητα, ο Ζαρντίμ έβαλε στο 81' και τον Πάντελιτς αντί του Μοντέστο για να ενισχύσει τις προσπάθειες, αλλά ευκαιρία δεν έχασε ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με την Αρσεναλ που «άγγιξε» το 3-1 με τον Ζιρού στο 80 και 88' και το πέτυχε τελικά με τον Ράμσεϊ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 42' Ζερβίνιο, 56' Ποντόλσκι, 90'+4' Ράμσεϊ - 45' Μήτρογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σβέιν Οντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29' Κοσιελνί - 62' Κοντρέρας

ΑΡΣΕΝΑΛ: Μανόνε, Τζένκινσον, Γκιμπς, Βερμάλεν, Κοσιελνί, Αρτέτα, Καθόρλα, Κοκελέν, Οξλέιντ-Τσάμπερλεν (71' Γουόλκοτ), Ποντόλσκι (80' Ράμσεϊ), Ζερβίνιο (80' Ζιρού).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Ντιακιτέ (73' Ιμπαγάσα), Χολέμπας, Κοντρέρας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Γκρέκο (67' Αμπντούν), Φουστέρ, Μασάντο (81' Πάντελιτς), Μήτρογλου.

Σάλκε-Μονπελιέ 2-2

Η Μονπελιέ έκλεψε (2-2) με 10 παίκτες το βαθμό στο 90' από τη Σάλκε και άφησε παραθυράκι 2ης θέσης για τον Ολυμπιακό, αποτέλεσμα που εάν θέλει την ρεαλιστική 3η θέση, δεν του κάνει...


Γκρίνια και αρνητικά πρωτοσέλιδα. Κάπως έτσι κύλησαν οι προηγούμενες μέρες στο Γκελζενκίρχεν, με τον κόουτς Χουμπ Στέφενς να είναι ο ένας εκ των δύο που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής. Ο δεύτερος ήταν ο Τζούλιαν Ντράξλερ. Ο πιτσιρικάς από την πλευρά του έκανε ωστόσο, το καλύτερο δυνατό ώστε να γίνει πρωτοσέλιδο για τους σωστούς λόγους. Ενα υπέροχο γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι ήταν η αμέριστη συμβολή του πιτσιρικά μεσοεπιθετικού που όμως δεν ήταν αρκετή για να κάνει ευτυχισμένο και τον προπονητή του.

Η Μονπελιέ χωρίς να είναι καλή, άνοιξε και έκλεισε το σκορ, κλέβοντας ακριβώς στο 90' έναν πολύτιμο βαθμό (2-2), χαλώντας παράλληλα το πάρτι πρόκρισης που είχαν στήσει στη «Φέλτινς Αρένα» οι οπαδοί των Βασιλικών Μπλε.


Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Ουτσίντα, Παπαδόπουλος, Χέβεντες, Φουκς, Χέγκερ, Νοϊστάντερ, Χόλτμπι (84' Μπαρνέτα), Ντράξλερ (55' Αφελάι), Πούκι (66' Φαρφάν), Χούντελαρ

Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Ζουρντρέν, Μποκαλί, Χίλτον, Γιάνγκα Εμπίβα, Σταμπουλί, Εστράδα (68' Μαρβό), Σαϊχί, Καμπελά, Αΐτ Φανά (55' Κονγκρέ), Μπελχαντά (66' Τινχάν), Καμαρά 

Επόμενη αγωνιστική 24/10:

Άρσεναλ-Σάλκε
Μονπελιέ-Ολυμπιακός

Βαθμολογία:

1. Άρσεναλ 6 (5-1)
2. Σάλκε 4 (4-3)
3. Μονπελιέ 1 (3-5)
4. Ολυμπιακός 0 (2-5)

You-Tube