Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

15 Μαρτίου 2013

Το σπίτι που... επιπλέει πάνω στο νερό!



Χτισμένο στη μέση του πουθενά, πάνω σε ένα βράχο στον ποταμό Ντρίνα στη Σερβία, το σπίτι που έχτισε το 1968 ο Μίλα Μάντιτς
έχει τραβήξει τα βλέμματα χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή και θέλουν να δουν το κτίσμα που φαίνεται σαν να επιπλέει πάνω στο νερό.

Σε αυτό συνέβαλε και η Ιρέν Μπέκερ, φωτογράφος από την Ουγγαρία που βρέθηκε στη Σερβία τον περασμένο Αύγουστο, έβγαλε φωτογραφία το εντυπωσιακό κτίσμα και από τότε έγινε χαμός στο Διαδίκτυο. Μάλιστα το National Geographic τη χαρακτήρισε μία από τις καλύτερες «Φωτογραφίες της Ημέρας» για τον μήνα Αύγουστο.

Το σπίτι απέκτησε πρόσφατα τεράστια φήμη, παρά το γεγονός ότι έχει χτιστεί πριν από 40 χρόνια.

Τότε ο Μίλα Μάντις με τη βοήθεια φίλων του έχτισε τα θεμέλια του σπιτιού του πάνω σε έναν βράχο στη μέση του ποταμού Ντρίνα.

Το σπίτι που... επιπλέει πάνω στο νερό!Μόλις ο Μάντιτς ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου του σπιτιού, το οποίο είναι φτιαγμένο ε\από ξύλο και μέταλλο, εγκατέλειψε το διαμέρισμα που είχε στο Βελιγράδι και μετακόμισε κυριολεκτικά μέσα στη φύση.

Δίπλα από το σπίτι υπάρχει μια μικρή βάρκα για τις μετακινήσεις του Μίλια, ενώ για περίπτωση κινδύνου έχει τοποθετήσει και μια φουσκωτή βάρκα στο πίσω μέρος του σπιτιού.

Από το 1968 μέχρι και σήμερα, ο Μίλια έχει αναγκαστεί να επισκευάσει το σπίτι του έξι φορές, καθώς λόγω των πλημμύρων έχει υποστεί μεγάλα προβλήματα.

Το σπίτι που... επιπλέει πάνω στο νερό!

You-Tube