Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

2 Μαρτίου 2013

Κύμα αντιδράσεων για τον άδικο χαμό των φοιτητών


Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη δύο ημέρες μετά το χαμό των νεαρών φοιτητών στη Λάρισα, όπου οι δύο εξ' αυτών έχασαν τη ζωή τους και οι άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το κύμα αντιδράσεων για την ανείπωτη τραγωδία θεριεύει. Μετά τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στη Λάρισα, τα προηγούμενα δύο βράδια, σήμερα βγαίνουν στους δρόμους βγαίνουν εκπαιδευτικοί και φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την ανέχεια στην οποία έχουν εξαναγκάσει τους Έλληνες τα μέτρα λιτότητας, με αποτέλεσμα ακόμη και τραγικά συμβάντα, όπως το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα, από αναθυμιάσεις από μαγκάλι που έβαλαν μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν.
Το "ραντεβού" για το συλλαλητήριο έχει δοθεί στην πλατεία Ελευθερίας. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, που φωνάζει "Τέλος στα αδιέξοδα".
Παράλληλα πραγματοποιείται και Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) με σημείο συγκέντρωσης τα Προπύλαια.
Αργότερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος με μαθητές μουσικών σχολείων της Αττικής.
Η Ομοσπονδία ζητά, μεταξύ άλλων, την επίλυση των προβλημάτων των μαθητών, τονίζοντας ότι τα περισσότερα σχολεία έχουν μείνει χωρίς πετρέλαιο, χωρίς χρήματα στα ταμεία των επιτροπών τους, χωρίς δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές, ενώ πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν και προβλήματα σίτισης.
(protothema)

You-Tube