Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

18 Μαΐου 2013

Αστεροειδής εννέα φορές μεγαλύτερος από κρουαζιερόπλοιο περνάει διπλα απο την Γη στις 31 Μαΐου


Στις 31 Μαΐου 2013 στις 13:59 Ειρηνικού ένας τεράστιος αστεροειδης, εννέα φορές μεγαλύτερος από ένα κρουαζιερόπλοιο θα περάσει με ασφάλεια τη Γη σε μια «απόσταση 3.600.000 μίλια (5.800.000 χιλιομέτρων), ή περίπου 15 φορές την απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης, σύμφωνα με το Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA.

"Ο Αστεροειδής 1998 QE2 θα είναι μια εξαιρετική  απεικόνιση στο  ραντάρ Goldstone και Arecibo ωστε να αποκτήσουν μια σειρά από εικόνες υψηλής ανάλυσης που θα μπορούσε να αποκαλύψει έναν πλούτο των χαρακτηριστικών της επιφάνειας δήλωσε ο αστρονόμος Lance Benner ο κύριος ερευνητής για το ραντάρ Goldstoneαπό το Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια.

Κάθε φορά που ένας αστεροειδής πλησιάζει την γη μας παρέχει μια σημαντική επιστημονική ευκαιρία να μελετήσουμε λεπτομερώς και να καταλάβουμε το μέγεθος, το σχήμα,την περιστροφή ,τα χαρακτηριστικά της επιφάνειας και τι μπορούν να μας πουν για την καταγωγή του.
Η τροχιά του αστεροειδή 1998 QE2. Image Credit: NASA / JPL-Caltech


Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης νέες μετρήσεις ραντάρ της απόστασης και της ταχύτητας του αστεροειδή για να βελτιώσουμε τον υπολογισμό μας της τροχιάς του και να υπολογίσουμε την ακριβη  κίνησή του στο μέλλον.

Ο πλανήτης μας έχει βιώσει πρόσφατα αρκετές στενές επαφές με αστεροειδείς. Η πιο δραματική συνάντηση ήταν Chelyabinsk αστεροειδή τον Φεβρουάριο του 2013 .

mwlonlave


You-Tube