Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

23 Μαΐου 2013

Δείτε βίντεο: Σιδηροδρομική γέφυρα καταρρέει φλεγόμενη


Η στιγμή που η σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει τις πόλεις San Saba και Lometa, πάνω από τον ποταμό Κολοράντο, στο Τέξας των ΗΠΑ, καταρρέει αποτυπώθηκε καρέ-καρέ στο φιλμ της πυροσβεστικής υπηρεσίας που προσέτρεξε στο χώρο της καταστροφής, πλην όμως δεν κατάφερε να παρέμβει αποτελεσματικά.

Στο βίντεο καταγράφηκε η κατάρρευση της παλαιότερης και μεγαλύτερης σιδηροδρομικής γέφυρας των ΗΠΑ που παρέμενε ακόμα ενεργή στην κυκλοφορία παρά το γεγονός πως ήταν χτισμένη με έναν συνδυασμό ξύλου και σιδήρου, με την τεχνική δηλαδή που κατασκευάζονταν οι γέφυρες εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Η “τύχη” της γέφυρας ήταν προκαθορισμένη από τη στιγμή που στο κατάστρωμά της ξέσπασε πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η πυρκαγιά μαινόταν επί 15 ώρες, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, έως ότου οι βάσεις της γέφυρας κατέρρευσαν.

Η συγκεκριμένη γραμμή δεν εξυπηρετούσε, εδώ και χρόνια, επιβατηγά τρένα, πλην όμως παρέμενε σε λειτουργία για φορτηγά τρένα και κυρίως για τρένα-ψυγεία και η καταστροφή της θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις σιδηροδρομικές μεταφορές στο Τέξας. Επιπρόσθετα, το κόστος ανακατασκευής της γέφυρας υπολογίζεται σε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια!


You-Tube