Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

21 Μαΐου 2013

Εικόνες-ΣΟΚ: Το θύμα του κανίβαλου του Μαϊάμι έναν χρόνο μετά


Το θύμα του μανιακού κανίβαλου του Μαϊάμι μπορεί και πάλι να χαμογελάει. Ο Ρόναλντ Πόπο, είχε δεχθεί επίθεση στη μέση του δρόμου, χωρίς λόγο και αιτία, από μανιακό που βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, και του έφαγε -στην κυριολεξία- το πρόσωπο, στις 26 Μαΐου του 2012, με την είδηση (και το βίντεο) να κάνει τον γύρο του κόσμου εδω παλια αναρτηση-> 
 δειτε εδω
Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να χάσει τη μύτη του, τα δύο του μάτια και το 80% του προσώπου του να έχει καταστραφεί. Παρά το γεγονός πως σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από εκείνη την τραγική μέρα, ο Πόπο, δεν μοιάζει να το βάζει κάτω, γιορτάζοντας τα 66α γενέθλια του και χαμογελώντας στο προσωπικό του νοσοκομείου που τον φροντίζει.

Αν και το συγκεκριμένο θέμα είχε εξέχουσα θέση στα πρωτοσέλιδα των ημερών, εκείνος, επέλεξε να μην μιλήσει μέχρι και σήμερα. Το γεγονός πως είναι πια τυφλός δεν φαίνεται να τον πτοεί, καθώς, όπως δηλώνουν οι νοσηλευτές, έχει κάνει μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη, ενώ, παράλληλα, έμαθε να παίζει κιθάρα. Όπως αποκαλύπτουν τα άτομα που τον ζουν καθημερινά «ζει ευτυχισμένα και έχει προσπαθήσει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή».
Μάλιστα, συνεργάζεται με εργοθεραπευτή, ο οποίος τον διδάσκει πώς να ντύνεται, να τρώει, να κάνει μπάνιο και να ξυρίζεται, με σκοπό σε λίγο καιρό να είναι σε θέση να ζήσει μόνος του.




You-Tube