Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

17 Ιουνίου 2013

Ρώσοι επιστήμονες προτείνουν να «σπάσουν» τον αστεροειδή 1999 RQ36 που θεωρείται επικίνδυνος για τη Γη

Ρώσοι επιστήμονες προτείνουν να «σπάσουν» τον αστεροειδή 1999 RQ36, δεδομένου ότι σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα διαστημικά αντικείμενα.

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Έλενα Kovačič, γράφει σε άρθρο της ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς ορισμένων εμπειρογνωμόνων, αυτός ο αστεροειδής, λόγω της υπερθέρμανσης του από τον Ήλιο, θα μπορούσε να αλλάξει την τροχιά του και να πέσει στη Γη το 2182.

Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας (ΙΚΙ) της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών έχουν προτείνει να εκτρέψουν αυτόν τον αστεροειδή από την πορεία του. Σε γενικές γραμμές πάντως είναι δυνατόν να αποκλίνουν από τις τροχιές τους, τους αστεροειδείς που αποτελούν κίνδυνο για τον πλανήτη μας.

Στη Ρωσία γίνονται έρευνες και μελετούν αρκετά τους αστεροειδείς ώστε όταν χρειαστεί να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε, ενώ οι μέθοδοι που μελετούν σύμφωνα με τα λόγια ειδικών, μπορούν να υλοποιηθούν και με το τεχνικό επίπεδο που υπάρχει σήμερα, διότι δεν απαιτεί καμία τεχνική ή νέα επαναστατική επιστημονική ανακάλυψη.

Ο αστεροειδής 1999 RQ36 είναι μέρος της ομάδας των αστεροειδών «Απόλλων». Η μέση διάμετρος του είναι 510 μέτρα, και η πτώση ενός τέτοιου αστεροειδούς στη Γη θα ισοδυναμούσε με έκρηξη 2.700 μεγατόνων TNT.
apocalypsejohn

You-Tube