Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

16 Ιουνίου 2013

Εφοδος της αστυνομίας σε σπίτια εκατοντάδων τηλεθεατών της ΕΡΤ

Σε μαζικές συλλήψεις τηλεθεατών της ΕΡΤ με τη διαδικασία του αυτοφώρου, προχώρησαν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Αντιτρομοκρατικής.
Οι συλληφθέντες, που μέχρι στιγμής ξεπερνούν τους 200, κρατούνται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα του Λεκανοπεδίου Αττικής με την κατηγορία της κατ' εξακολούθηση παράνομης παρακολούθησης του προγράμματος της ΕΡΤ μέσω διαδικτύου ή παρένθετων τηλεοπτικών συχνοτήτων. Οπως σημειώνει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, οι έφοδοι έχουν επεκταθεί ήδη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών με επιστολή του νωρίτερα προειδοποιούσε ότι «(...) τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. (...), συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ'αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Αμέσως μετά από αυτή την ανακοίνωση του Γιάννη Στουρνάρα, δόθηκε η εντολή στην ΕΛΑΣ να εξαπολύσει ανθρωποκυνηγιτό για τον εντοπισμό των παρανομούντων πολιτών, εφορμώντας σε σπίτια και γραφεία.

Κατά τον έλεγχο της Αστυνομίας στις κατοικίες και στους χώρους εργασίας των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

- 312 ηλεκτρονικοί υπολογιστές που είχαν αποθηκευμένες ηλεκτρονικές σελίδες αναμετάδοσης του προγράμματος της ΕΡΤ και ενοχοποιητικές κοινοποιήσεις σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

- 402 τηλεκοντρόλ με φθαρμένα τα πλήκτρα 1, 2 και 3

- 56 άδειες και γεμάτες φιάλες μπύρας

- 189 γκαζάκια καφέ

- 417 κοντάρια από σκούπες και σφουγγαρίστρες

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία.

Εγκυρες πηγές του Μπλομπ αναφέρουν ότι άνδρες των αμάδων ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ, ΔΕΛΤΑ και της νεοσύστατης ΑΛ.ΤΖΙ.Ν.ΤΑ, περιπολούν επίσης περίπτερα και ψιλικατζίδικα όλης της χώρας και συλλαμβάνουν επ' αυτοφώρω όσους προσπαθούν να προμηθευτούν το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση.

Για «παράφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατάλυση της συνταγματικής αρχής του απαραβίαστου του οικογενειακού ασύλου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Εξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) στη Λ. Αλεξάνδρας βρίσκονται ήδη συγκεντρωμένοι πάνω από 500 άνθρωποι για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους 207 συλληφθέντες ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστεί πορείες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα και συγκέντρωσεις έξω από αστυνομικά τμήματα (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω)
πηγη

You-Tube