Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

18 Ιουνίου 2013

Νίκη της κυβέρνησης για ΕΡΤ (διαβάστε το γιατί)



Ενώ όλοι προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ΕΡΤ, φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση της κυβέρνησης για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης...

Αναλυτικά η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (https://docs.google.com/file/d/0B3LalSv-xquoa3VaZDdvODNDQlU/view?sle=true&pli=1)


1. Η ΕΡΤ ΑΕ και όλες οι θυγατρικές της έχουν λυθεί. (καμιά αλλαγή)
2. Το δημόσιο είναι ο καθολικός τους διάδοχος (καμιά αλλαγή)
3. Οι συμβάσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στις παραπάνω εταιρείες έχουν λυθεί. (καμιά αλλαγή)
4. Στουρνάρας και Κεδίκογλου οφείλουν άμεσα να λάβουν όλα τα οργανωτικά μέτρα ώστε να μεταδίδονται ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές από δημόσιο φορέα (νέο στοιχείο)
Άρα: Για να γίνει αυτό άμεσα, φυσικά δεν θα γίνει διαγωνισμός να αγοραστούν κάμερες και μονταζιέρες, αλλά προφανώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις των εταιρειών που έκλεισαν και οι οποίες ανήκουν πλέον στο δημόσιο. Οι μέχρι τώρα εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ΑΕ, δεν έχουν έγκυρη σύμβαση εργασίας ώστε να απασχοληθούν. Είτε πρέπει να χρησιμοποιηθεί προσωπικό που ήδη έχει έγκυρη σύμβαση εργασίας με το δημόσιο, είτε να προσληφθούν λόγω του εξαιρετικά επείγοντος κάποιοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις έργου. Άρα, Στουρνάρας και Κεδίκογλου πλέον ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ από την διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ να ασκήσουν υλικά το δικαίωμα κυριότητας και χρήσης του δημοσίου επί του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ ΑΕ, να τις επανδρώσουν με νέο προσωπικό (δεν αποκλείεται να προσλάβουν προσωρινά κάποιους από τους απολυθέντες) και να μεταδώσουν πρόγραμμα ελεγχόμενο από δημόσιο φορέα.

Με απλά ελληνικά ... ή θα συμμορφωθούν οι εργαζόμενοι με την απόφαση και θα εργαστούν ως το άνοιγμα της ΝΕΡΙΤ ή θα υποχρεωθεί να λήξει την κατάληψη το κράτος με βίαιες μεθόδους όπως ακριβώς τους υποχρεώνει πλέον το ΣτΕ!!!!!!!!

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα φέρει καμία ευθύνη, αφού οι φταίχτες θα είναι οι εργαζόμενοι...


You-Tube