Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

17 Ιουνίου 2013

Την εφαγε το φιδι στην κυριολεξια και στην μεταφορα αυτην την γατα.

Οι γάτες μπορεί να είναι... εφτάψυχες, σε ορισμένες περιπτώσεις ωστόσο χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.

Σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση βρέθηκε μια γατούλα στην Κόστα Ρίκα, η οποία αιχμαλωτίστηκε από έναν βόα σφιγκτήρα, που την έπνιγε σιγά-σιγά.

Εκείνη την τραγική στιγμή, παρενέβη ένας άνδρας, ο οποίος άκουσε τις σπαρακτικές κραυγές της γατούλας -που βρισκόταν στο έδαφος, ανήμπορη να κουνηθεί- και έσπευσε να τη σώσει.

Όπως φαίνεται στο συγκλονιστικό βίντεο που ανάρτησε ο Andres Gonzalez στο YouTube, ο άνδρας έπιασε το ερπετό από το κεφάλι και άρχισε να το ξετυλίγει από το σώμα της γάτας, προσπαθώντας να την απελευθερώσει.

Η γατούλα διεσώθη και όπως ανέφερε ο Gonzalez, ο οποίος τράβηξε τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο, η γάτα εθεάθη αργότερα την ίδια μέρα σε καλή κατάσταση.

Το βίντεο της συγκλονιστικής διάσωσης

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι βόες σφιγκτήρες -οι οποίοι ζουν σε τροπικά κλίματα της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής- είναι πολύ δυνατά ερπετά και πολύ καλοί κυνηγοί, παρότι "τρέχουν" με ταχύτητα 1,6 χιλιομέτρων την ώρα.

Στήνουν ενέδρα στα θύματά τους, τα οποία είναι συνήθως ποντίκια και άλλα μικρά τρωκτικά, ιγκουάνα, αγριογούρουνα και -όπως δείχνει το συγκεκριμένο βίντεο- ακόμη και… γάτες!

Αρπάζουν το θήραμά τους, καρφώνουν τα δόντια τους σε αυτό και στη συνέχεια τυλίγονται γύρω από το σώμα τους και τα σφίγγουν, προκαλώντας τους ασφυξία. 

Στη συνέχεια τα καταπίνουν ολόκληρα και τα χωνεύουν με τη βοήθεια ισχυρών οξέων που εκκρίνονται στο στομάχι τους.

Οι βόες ζυγίζουν πάνω από 45 κιλά και φτάνουν σε μήκος κατά τα μέσο όρο τα τέσσερα μέτρα. Ο μακρύτερος βόας σφιγκτήρας που έχει βρεθεί ποτέ έφτανε τα 5,4 μέτρα.


Σε άγρια κατάσταση ζουν μέχρι 30 χρόνια. Ο άνθρωπος τους κυνηγά για το δέρμα τους.
nooz


You-Tube