Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

2 Ιουλίου 2013

Οι εξωγιηνοι θα μοιαζουν με ιπταμενες μεδουσες

Ξερουμε οτι ειναι εκει εξω αλλα με τι μοιαζουν;;;

Το ερώτημα που βασανιζει  πολλούς επιστήμονες κατά τη διάρκεια πολλων ετών και υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι δεν θα είναι ανθρωποειδή σε όλα!

Ανάμεσά τους είναι ο Δρ Alderin-Pocock, ενας κορυφαιος εμπειρογνωμόνων και σύμβουλος της κυβέρνησης στο ευρωπαϊκό Astrium  που νομίζει ότι η ζωή είναι πιθανό να έχει εξελιχθεί πολύ διαφορετικά σε άλλους πλανήτες.

Με βάση τις πρόσφατες αστρονομικές ανακαλύψεις ο Δρ Alderin-Pocock εικάζει ότι τέσσερεις ευφυείς εξωγήινοι πολιτισμοί μπορεί να υπάρχουν στο Γαλαξία μας. Αλλά είναι τόσο μακριά και  είναι απίθανο αν θα τους συναντήσουμε ποτέ.

«Το διαστημόπλοιο Voyager 1, το οποίο μεταφέρει μια καταγραφή των χαιρετισμών από τη Γη σε διάφορες γλώσσες  έχει ταξιδέψει μέσα από το ηλιακό σύστημα από το 1970 και δεν εχει εντοπισει τιποτα στο βαθύ διάστημα», είπε.

"Για να φτάσουμε  στο πλησιέστερο γειτονικο μας άστρο Proxima Centauri θα πάρει 76.000 χρόνια."

Με μέδουσες θα μοιαζουν αυτα τα παραξενα όντα οπως τα ονειρεύτηκε ο  Βρετανός επιστήμονας Dr Maggie Alderin-Pocock .

 "Η φαντασία μας φυσιολογικά περιορίζεται από αυτό που βλέπουμε γύρω μας και η συμβατική σοφία ειναι ότι η ζωή χρειάζεται νερό και  βάση τον άνθρακα.
Ωστόσο, ορισμένοι ερευνητές έχουν κάνει συναρπαστικό έργο παίζοντας με τις ιδέες όπως το πυρίτιο που βασίζεται μορφές ζωής.
Το πυρίτιο είναι ακριβώς κάτω από άνθρακα στον περιοδικό πίνακα, έχει κάποιες ομοιότητες χημικά και είναι ευρέως διαθέσιμα στο σύμπαν,ετσι ίσως θα μπορούσαμε να φανταστούμε παρόμοιες οδηγίες στο DNA, αλλά με το πυρίτιο.

Ίσως η ζωή δεν πρέπει να μοιάζει με κάτι σαν DNA σε όλα είπε ο Δρ Alderin-Pocock.



Ποιος ξέρει τι είναι πραγματικά εκεί έξω ...
mwlonlave

You-Tube