Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

25 Αυγούστου 2013

Αυτός ο δορυφόρος θα μπορεί να μεταβίβασει την ηλιακή ενέργεια από το διάστημα στην Γή έως το 2025

Τον τρίτο αιώνα π.Χ. ο Βασιλιάς  των Συρακουσών ζήτησε από τον Αρχιμήδη να επινοήσει μια σειρά από παγίδες θανάτου για να ματαιώσει την επίθεση των Ρωμαίων κατακτητών. Ανάμεσα στα πολλά σχέδια ο μεγάλος εφευρέτης συνέταξε την  ηλιακή ακτίνα θανάτου. 
Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια σειρά από καθρέφτες που θα μπορούσαν να αντανακλούν τις ακτίνες του φωτός σε μια κεντρική έκρηξη προκαλώντας στα ρωμαϊκά πλοία αναφλεξη. Είναι απίθανο που το όπλο πέρα από το στάδιο του σχεδίου πέρασε στην πράξη αλλά και  έγινε ένα εξαιρετικά ισχυρό όπλο  όλων των εποχών.. 
Ο Αρχιμήδης ήταν ο πρώτος που  μετέτρεψε την  ηλιακή ενέργεια και επωφελήθηκε.
 Αλλά τώρα προτείνεται μια ιδέα από τον πολύχρονο μηχανικό της NASA John Mankins που έχει  δημιουργήσει αρκετό ενδιαφέρον εντός της NASA η οποία εχει χρηματοδοτήσει αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο.

 Με βάση την φύση  ο Mankins σκοπευει μία  παρόμοια κατάσταση. όπως το κοινό λουλούδι το οποίο χρησιμοποιεί τα πέταλα του για  συλλέξει την ηλιακή ενέργεια περιπου το ίδιο σκέφτεται να οικοδομήσει έξω στο διάστημα δηλ πέταλα έξω από μία συστοιχία πολλών μικρών κατόπτρων που θα κατευθύνουν το φως του ήλιου σε ηλιακά κύτταρα. 
Η ενέργεια που θα δημιουργείται από τα ηλιακά κύτταρα στη συνέχεια θα μετατρέπεται σε μικροκύματα και  θα κατευθύνονται πίσω σε ένα σταθμό υποδοχής στη Γη όπου η ηλεκτρική ενέργεια ( δεκάδες χιλιάδες μεγαβάτ) θα παράγεται από την ενέργεια των μικροκυμάτων. 

Για να ολοκληρωθεί  το έργο αυτό οι καθρέπτες και τα ηλιακά κύτταρα θα είναι μικρα και ελαφρυά ώστε να μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο διάστημα με τη χρήση συμβατικών οχημάτων μεταφοράς και το κόστος κατασκευής θα είναι πολύ χαμηλότερο από  τις άλλες προτεινόμενες ιδέες.
πηγη mwlonlave
Απαγορέυεται η αντιγραφή χωρίς ενεργή πηγή

You-Tube