Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

1 Αυγούστου 2013

Ακραίος καύσωνας θερίζει στη Σαγκάη και ψήνει κρέας πάνω στην πέτρα

Συνθήκες ακραίου καύσωνα αντιμετωπίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Σαγκάη της Κίνας, όπου δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη ζέστη.

Οι θερμοκρασίες της τάξης των 41 βαθμών Κελσίου που καταγράφονται στη Σαγκάη είναι οι υψηλότερες των τελευταίων 140 ετών και οφείλονται στην παρατεταμένη ξηρασία, αλλά και σε ένα υποτροπικό σύστημα υψηλής πίεσης.

Χιλιάδες κάτοικοι της κινεζικής πόλης συρρέουν σε κλιματιζόμενα εμπορικά κέντρα, σταθμούς του μετρό, πισίνες και (μολυσμένα) ποτάμια για να αντιμετωπίσουν το κύμα ζέστης.

Η Σαγκάη είχε να δει τέτοιες θερμοκρασίες από το μακρυνό 1934 όταν ο υδράργυρος ανέβηκε στους 40,2 βαθμούς Κελσίου. Οι ειδικοί αναμένουν επιδείνωση της κατάστασης με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν ένα κομμάτι χοιρινού να ψήνεται πάνω σε μια πέτρα κάτω από τον ήλιο σε μόλις δέκα λεπτά, περιγράφοντας γλαφυρά τις συνθήκες που επικρατούν.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την ανομβρία, ενώ ο καύσωνας έχει πλήξει και άλλες ανατολικές και κεντρικές επαρχίες της Κίνας.
econews.gr

You-Tube