Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

7 Αυγούστου 2013

Συμμορία Αστεροειδών Προσεγγίζει Τη Γη: Ο Ρωσικός μετεωρίτης μπορεί να έχει ακόλουθους στο ίδιο μονοπάτι!!!

Ο μετεωρίτης Chelyabinsk που έπληξε τη Ρωσία το Φεβρουάριο  τραυματίζοντας πάνω από χίλια ατομα  μπορεί να προήλθε από ένα τεράστιο σύμπλεγμα βράχων που αποσχίστηκαν από εναν   αστεροειδή χιλιάδες χρόνια πριν υποστηρίζει μια νέα μελέτη 

Τα βράχια  ακόμα πετούν κάπου στο διάστημα όπως ακριβώς ο  μετεωρίτης Chelyabinsk και οι τροχιές τους θα μπορούσαν να τέμνονται με αυτην της Γης. 
Σε μια νέα μελέτη ο  Carlos de la Fuente Marcos και ο αδελφός του Ραούλ από το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης είπαν ότι έχουν βρεθεί αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία για την ύπαρξη του συμπλέγματος Chelyabinsk την οικογένεια αστεροειδών. 

 Οι αδελφοί χρησιμοποιούν προσομοιώσεις σε υπολογιστή με δισεκατομμύρια πιθανές τροχιές των αστεροειδών για να βρουν το πιο ταιριαστη τροχιά προ-σύγκρουσης. Έψαξαν τότε στην βάση δεδομένων της NASA των γνωστών αστεροειδών για να μάθουν αν κάποιο από αυτά ακολουθει τις τροχιές. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους  εντόπισαν  την  οικογένεια  του μετεωρίτηChelyabinsk περίπου 20 αστεροειδείς οι οποιοι κυμαίνονται σε μέγεθος 5-200 μέτρα σε μήκος.

«Περιλαμβάνει πολλους  μικρους αστεροειδείς και δύο σχετικά μεγάλους τον  BD7 2007 και τον 2011 EO40 Ο πιο πιθανος  με τροχια πρόσκρουσης με την γη ειναι ο [αστεροειδής] 2011 EO40 » σύμφωνα με το άρθρο τους το οποίο πρόκειται να δημοσιευθεί στο Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας:. 







You-Tube