Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

4 Αυγούστου 2013

Ελεύθερη Ενέργεια,ενα βήμα πιο κοντά, Χρησιμοποιώντας τον ήλιο το νερό και ηλιακους καθρέφτες

«Έχουμε σχεδιάσει κάτι εδώ που είναι πολύ διαφορετικο από τις άλλες μεθόδους και ειλικρινά κάτι που δεν ήταν δυνατόν να το σκεφτεί κανεις πριν ,τον διαχωρισμό του νερού με το φως του ήλιου, είναι το Άγιο Δισκοπότηρο μια βιώσιμη οικονομία του υδρογόνου».

Μια ομάδα του Πανεπιστημίου Boulder του Colorado έχει αναπτύξει μια ριζικά νέα τεχνική που χρησιμοποιεί τη δύναμη του φωτός του ήλιου να χωρίσει αποτελεσματικά τα συστατικά του νερού από το υδρογόνο και το οξυγόνο, ανοίγοντας το δρόμο για την ευρεία χρήση του υδρογόνου ως ένα καθαρό και πράσινο καύσιμο,το CU-Boulder.

 Η ομάδα έχει επινοήσει ένα ηλιακό-θερμικό σύστημα στο οποίο το φως του ήλιου θα μπορούσε να συμπυκνωθεί με μια μεγάλη σειρά από καθρέφτες σε ένα και μοναδικό σημείο στην κορυφή ενός κεντρικού πύργου έως και αρκετές εκατοντάδες πόδια ψηλά. 
Ο πύργος θα συγκεντρώνει τη θερμότητα που παράγεται από το σύστημα καθρέφτη σε περίπου 2.500 βαθμούς Fahrenheit (1.350 βαθμοί Κελσίου)και  στη συνέχεια την  παραδίδει σε έναν αντιδραστήρα που περιέχει χημικές ενώσεις γνωστές ως οξείδια μετάλλων δήλωσε οκαθηγητής Alan Weimer  αρχηγός της ομάδας έρευνας . 

Η ένωση του οξείδιου του μετάλλου θερμαίνει και απελευθερώνει άτομα οξυγόνου αλλάζοντας την σύνθεση του υλικού του και προκαλώντας  σχηματισμένο ένωσης οξυγόνου δήλωσε ο Weimer. 

Η ομάδα έδειξε ότι η προσθήκη ατμού στο σύστημα, η οποία θα μπορούσε να παραχθεί με βραστό νερό στο αντιδραστήρα με το συγκεντρωμένο ηλιακό φως με τον πύργο, θα μπορούσε να προκαλέσει το οξυγόνο από τα μόρια του νερού να προσκολλώνται στην επιφάνεια του οξειδίου μετάλλου, απελευθερώνοντας μόρια υδρογόνου για τη συλλογή όπως αέριο υδρογόνο.






mwlonlave

You-Tube