Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

28 Αυγούστου 2013

Tο αμερικανικό υποβρύχιο USS Florida απέπλευσε για Συρία

 Tο αμερικανικό υποβρύχιο USS Florida απέπλευσε για Συρία ενω το Ναυτικό των ΗΠΑ διαθέτει τέσσερα υποβρύχια του τύπου τα USS Ohio SSGN 726, USS Michigan SSGN 727, USS Florida SSGN 728 και USS Georgia SSGN 729. Τα πρώτα δύο ελλιμενίζονται στο Bangor της πολιτείας Ουάσινγκτον (στο βορειοδυτικό άκρο των ΗΠΑ, στον Ειρηνικό) στη ναυτική βάση Kitsap. Τα υπόλοιπα δύο ελλιμενίζονται στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ (Ατλαντικός ωκεανός) στη ναυτική βάση Kings Bay, στην ομώνυμη περιοχή της πολιτείας της Γεωργίας.

Στις 24 Μαΐου 2013 το USS Florida SSGN 728 επισκέφθηκε τη Σούδα στην Κρήτη και αψευδής μάρτυς είναι η φωτογραφία του Ναυτικού των ΗΠΑ που συνοδεύει την ανάρτηση. Μάλιστα το υποβρύχιο επισκέφθηκε τη Σούδα στο πλαίσιο της επιχειρησιακής του ανάπτυξης στην περιοχή ευθύνης του 6ου Στόλου των ΗΠΑ (Μεσόγειος).

Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο υποβρύχιο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Λιβύη (2011) εκτόξευσε περισσότερα από 90 βλήματα Tomahawk και έγινε έτσι η πρώτη μονάδα στην ιστορία του Ναυτικού των ΗΠΑ που εκτέλεσε τόσο πολλές αποστολές κρούσης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.


You-Tube