Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

7 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέβη και αυτό στην Ελλάδα του 2013... Ηλεία: Έκαναν κηδεία μέσα σε σχολείο!

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από την κηδεία ενός 86χρονου, που τελέστηκε χθες, Πέμπτη, στο παλιό δημοτικό σχολείο της Βάλμης Πηνείας, καθώς στο χωριό δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η εκκλησία, η οποία καταστράφηκε από το σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008.
Η πολύπαθη Ηλεία και εν προκειμένω η πολύπαθη Πηνεία το έζησε και αυτό, με το παλιό δημοτικό σχολείο που δεν λειτουργεί πλέον να μετατρέπεται σε εκκλησία, για να μπορέσει να τελεστεί η κηδεία του 86χρονου και με τους συγχωριανούς του, την ίδια ώρα, να «βράζουν» από αγανάκτηση για την αδιαφορία της πολιτείας.
Οι εικόνες που καταγράφηκαν την Πέμπτη, μόνο οργή προκαλούν στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει «περιπλανώμενοι» για να εκκλησιαστούν ή για να τελέσουν κάποιο μυστήριο.
Το γεγονός ότι αναγκαστικά η κηδεία τελέστηκε στο χώρο του δημοτικού σχολείου, δεν τιμά κανέναν από τους ιθύνοντες, οι οποίοι πέντε χρόνια τώρα δεν φρόντισαν, προκειμένου να αποκατασταθεί η εκκλησία του χωριού.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου βρισκόταν στο χώρο όπου βρίσκεται το κοιμητήριο του χωριού και καταστράφηκε ολοσχερώς από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. Παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν, ο ναός δεν ανεγέρθηκε μέχρι σήμερα και στο σημείο που βρισκόταν πριν από πέντε χρόνια, σήμερα υπάρχει το απόλυτο κενό.
πηγη

You-Tube