Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

14 Σεπτεμβρίου 2013

Πτήση 666 προς την «κόλαση»

Προφανώς οι επιβάτες δεν ήταν προληπτικοί. Γιατί το αεροπλάνο που έκανε την πτήση 666 HEL ανήμερα Παρασκευή και 13 ήταν γεμάτο. Οι πιλότοι πάντως γέλασαν πολλοί με το... ανέκδοτο του αεροδρομίου για το ταξίδι προς την κόλαση (Hell), στο οποίο παρέπεμπε ο κωδικός της πτήσης της Finnair από την Κοπεγχάγη προς το Ελσίνι.
Μία σειρά από συμπτώσεις προκάλεσε τον πιο δυσοίωνο προγραμματισμό πτήσης που έχει γίνει ποτέ. Παρασκευή, 13, κόλαση και 666; Τι άλλο να θέλει κάποιος για να φύγει τρέχοντας; Το γεγονός πάντως δεν φάνηκε να ενοχλεί τους επιβάτες, που σχεδόν γέμισαν το αεροσκάφος και ταξίδεψαν χωρίς πρόβλημα από την Κοπεγχάγη στο Ελσίνκι.
«Ηταν κάτι σαν ανέκδοτο ανάμεσα στους πιλότους», είπε ο κυβερνήτης της πτήσης, Γιούχα Πέκα Κεϊντάστο πριν από την αναχώρηση. «Δεν είμαι προληπτικός, είναι απλή σύμπτωση», πρόσθεσε. Βέβαια υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες με διαφορετικές απόψεις, που δεν έχουν καν 13η σειρά καθισμάτων στα αεροσκάφη τους, όπως για παράδειγμα η Scandinavian Airlines.
Πάντως για καλό και για κακό, όταν ξεκίνησε η πτήση, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες πως όποιος έχει αγχωθεί εξαιτίας του αριθμού 666, μπορεί να πάει στο πιλοτήριο για να τον καθησυχάσουν.

You-Tube