Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

5 Σεπτεμβρίου 2013

Λονδίνο: Απίστευτη εξέλιξη σε κατασκευή ουρανοξύστη!

Οι κατασκευαστές φιλοδοξούσαν – και ακόμα φιλοδοξούν προφανώς – ο νέος ουρανοξύστης 37 ορόφων στο Λονδίνο να αποτελέσει ένα ακόμη κόσμημα της αρχιτεκτονικής στη βρετανική πρωτεύουσα, στην 20 Fenchurch Street, με το χρονοδιάγραμμα να αναφέρει ολοκλήρωση του έργου τον Μάρτιο του 2014.

Δεν έχουν άδικο. Ενδιαφέρουσα κατασκευή φαίνεται. Το σχέδιο είναι του αρχιτέκτονα Rafael Vinoly. Μοιάζει με… ασύρματο, εξ ου και το όνομα που του έδωσαν: «Walkie Talkie»! Όμως μια εξέλιξη τους εξέπληξε και πλέον προσπαθούν να συμμαζέψουν τη ζημιά που προκάλεσε…

Το πρόβλημα που ανέκυψε, είναι ότι όπως διαπιστώθηκε… στην πράξη, η αντανάκλαση των ακτινών του ηλίου πάνω στην εξωτερική επιφάνεια του ουρανοξύστη είναι τόσο ισχυρή, ώστε ξαφνικά διαπιστώθηκε, ότι σε μια πολυτελέστατη Jaguar την οποία είχε παρκάρει κοντά ο ιδιοκτήτης της, είχε λιώσει – κυριολεκτικά – ο καθρέπτης και κρεμόταν, καθώς επίσης και άλλα σημεία του αυτοκινήτου είχαν υποστεί φθορές!

Για φθορές διαμαρτυρήθηκαν και επιχειρηματίες της περιοχής. Δεν ήθελε και πολύ το «skyscraper» (ουρανοξύστης) να γίνει… «fryscraper», με το «fry» να σημαίνει… «τηγανίζω»! Πλέον, μηχανικοί και αρχιτέκτονες πασχίζουν να βρουν τη λύση, ενώ θα αποζημιώσουν τους πληγέντες.

Το περίεργο είναι, ότι ο αρχιτέκτονας είχε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα στο ξενοδοχείο «Vdara», που κατασκεύασε στο Λας Βέγκας. Ίσως πόνταρε στον συννεφιασμένο καιρό του Λονδίνου… Το πολύ θερμό φετινό καλοκαίρι όμως, τον διέψευσε.

Μάλλον θα προσθέσουν στο εξωτερικό ειδική μεμβράνη απορρόφησης της ακτινοβολίας στα τζάμια, αν και φοβούνται για το αισθητικό αποτέλεσμα. Εκτός όμως από θέμα ασφαλείας, προφανώς τίθεται και ζήτημα δημόσιας υγείας.
Πλήθη συγκεντρώνονται καθώς και τηλεοπτικά συνεργεία  προσπαθούν α τηγανίσουν ένα αυγό κ κάτω από ένα νέο κτήριο 

You-Tube