Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

1 Σεπτεμβρίου 2013

Ιούλιος Βέρν: Προφήτης της επιστημονικής φαντασίας η ποιητής

Το υποβρύχιο «Ναυτίλος» του πλοιάρχου Νέμο σε σύγχρονη έγχρωμη απόδοση.
Ο πατέρας της επιστημονικής φαντασίας που προανήγγειλε αεροπλάνα, υποβρύχια πολέμου και διαστημικά ταξίδια με κυψέλες καυσίμου.

"Πολλοί άνθρωποι μπορούν να φανταστούν  άλλα λίγοι μπορούν να τα κάνουν πραγματικότητα.

" Ιούλιος Βέρν γεννήθηκε σαν σήμερα το 1828 και συχνά θεωρείται  ο πατέρας της επιστημονικής φαντασίας, έγραψε στο αριστούργημά του ο γύρος του κόσμου σε ογδόντα ημέρες . 

Πράγματι πολλές από τις φαινομενικά ευφάνταστες ιδέες του Βέρν έγιναν πραγματικότητα στις δεκαετίες που ακολούθησαν. 
Συνέλαβε  το υποβρύχιο όχημα που κινήται  με ηλεκτρική ενέργεια σε μια εποχή που μόνο πρωτότυπα των υποβρυχίων υπήρχαν ενώ η  ηλεκτρική ενέργεια δεν ήταν τόσο γνωστή στο ευρύ κοινο? 
Ο ίδιος προανήγγειλε τη χρήση ενός  τέτοιου μεγάλης ισχύος υποβρύχιου στον πόλεμο και την επιστημονική έρευνα. 
Με τη βοήθεια ενός εικονογράφοου φίλου οραματίστηκε ένα ελικοφόρο αεροσκάφος όταν η μηδενική  βαρύτητα ήταν ακόμα μια επιστημονική εικασία και να θέσει τον άνθρωπο στο φεγγάρι έναν αιώνα πριν γιγαντιαίο βήμα της ανθρωπότητας. 
Αλλά πολύ περισσότερο από ένας ταλαντούχος μυθιστοριογράφος ο Βέρν ήταν επίσης ερασιτέχνης αστρονόμος η έρευνα του  απετέλεσαε τον πυρήνα της γραφής του  και η τεράστια περιέργεια για την επιστήμη και την τεχνολογία συχνά τον οδήγησε να αναζητήσει διάσημους επιστήμονες και εφευρέτες.

Ιούλιος Βέρν: Προφήτης της επιστημονικής φαντασίας,ενα συναρπαστικο  ντοκιμαντέρ καταγράφει την δημιουργική συμβολή του Βερν στην επιστημονική φαντασία και τις εντυπωσιακά ακριβείς προβλέψεις του για τις τεχνολογίες που ήρθαν στη ζωή έναν αιώνα μετά το θάνατό του καθώς και το πώς συνήθιζε η φαντασία του ως τάση φυγής από τα καθήκοντά του την  ταραγμένη οικογένεια και γιατί κατέληξε να καταστρέψει τη δική του κληρονομιά.

πηγη mwlonlave
Απαγορέυεται η αντιγραφή χωρίς ενεργή πηγή

You-Tube