Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

13 Σεπτεμβρίου 2013

F-22 Raptor Καταρρίφθηκε από S-300 στην Ιορδανία

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ένα αμερικανικό  F-22 Raptor έχει καταρριφθεί πρόσφατα στη βόρειο Ιορδανία κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Προφανώς εξέταζε την Συριακή άμυνα αλλά και 4 πύραυλοι Τόμαχοκ είχαν αναχαιτιστεί από το σύστημα Pantsir. Οι πηγές πιστεύουν ότι αυτό το γεγονός ήταν η αιτία την καθυστερημένης επίθεσης που είχε προγραμματιστεί τον Ιούνιο κατά της Συρίας.


Εδώ είναι η πλήρης έκθεση:

Ένα αμερικανικό F-22 Raptor τζετ συνετρίβη πάνω από τον ουρανό της βόρειας Ιορδανίας. (Η μετάφραση έγινε από τα Αραβικά, συγγνώμη αν υπάρχουν λάθη).

Σύμφωνα με εφημερίδα, επικαλούμενη αμερικανικές στρατιωτικές πηγές, το F-22 Raptor συνετρίβη στο βόρειο τμήμα της Ιορδανίας, πηγές λένε σχετικά με τη δυνατότητα να έχει καταρριφθεί το αεροσκάφος F-22 Raptor, από ένα συριακό πύραυλο επειδή το περιστατικό συνέβη κοντά στα συριακά σύνορα. Επίσης, ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι η κατάρριψη του F-22 Raptor επιβεβαιώνει  ότι η Συρία έχει ένα σύγχρονο σύστημα άμυνας από πυραύλους S 300, S 400 και ρουκέτες , ο αμερικανός εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας θα είναι ακόμη πιο τεταμένες εάν επιβεβαιωθεί ότι η Ρωσία παρείχε πυραύλους S 400.
    
Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με τις εκθέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times of America, οι συριακές αμυντικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει τέσσερις πυραύλους τύπου Tomahawk που εκτοξεύτηκαν από τους Αμερικανούς για να εξετασθεί ο βαθμός της άμυνας των συριακών δυνάμεων, οι πηγές μας λένε ότι ήταν τα αμυντικά συστήματα (Pantsir-S1).

Το Pantsir-S1 είναι ένας συνδυασμός πυραύλων εδάφους-αέρος μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς και αντιαεροπορικό πυροβολικό οπλικό σύστημα που παράγεται από την KBP της Τούλα στη Ρωσία. Το σύστημα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του  SA-19/SA-N-11 και αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αεράμυνας  τόσο για την απόκτηση στόχων και την παρακολούθηση.

Οι πηγές έχουν επίσης επιβεβαιώσει ότι ένας από τους κύριους λόγους για τη διακοπή της επιθετικότητα κατά της Συρίας είναι η κατάρριψη του αμερικανικού F-22 Raptor που συνετρίβη στο βόρειο τμήμα της Ιορδανίας. 
πηγη

You-Tube