Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

6 Αυγούστου 2013

Τι δημιούργησε αυτόν τον μυστηριώδη κρατήρα της Σιβηρίας εξωγηινοι η άνθρωποι;;

Όταν ο Vadim Kolpakov πήγε σε μια αποστολή στο βόρειο τμήμα της περιοχής Ιρκούτσκ, δεν είχε καμία ιδέα για την συγκλονιστική ανακάλυψη που επρόκειτο να κάνει.

Ο κρατήρας Patomskiy  στην περιοχή Ιρκούτσκ απεικονίζεται το 2006.

Έχοντας μια επίσημη αποστολή να καταρτίσει ένα γεωλογικό χάρτη της περιοχής ο νεαρός γεωλόγος βρέθηκε μπροστα σε κάτι τόσο μοναδικό εξαιρετικό και το μυστήριο που θα εξακολουθεί να προβληματίζει τους επιστήμονες πάνω από έξι δεκαετίες αργότερα  τον κρατήρα ''Patomskiy''.

Μια σειρά από θεωρίες που έχουν διατυπωθεί στα χρόνια που μεσολάβησαν ότι ο κρατήρας δημιουργήθηκε από έναν αρχαίο πολιτισμό ή από φυλακισμένους σε ένα άκρως απόρρητο στρατόπεδο εργασίας του Στάλιν  ή από την ηφαιστειακή δραστηριότητα ή από μετεωρίτη ή απο  υπόγεια έκρηξη υδρογόνου ή απο  ΑΤΙΑ.

Πολλες  ιστορίες  έχουν ειπωθεί από τους ανθρώπους οι οποίοι γνώριζαν για το «καταραμένο κρατήρα» πολύ πριν τον Kolpakov το αποκάλυψαν στον έξω κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς τους μυθους ήταν και προειδοποιήσεις ότι «ειναι ενας τόπος του διαβόλου» ακρως επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα για αυτο το φαινόμενο που έιναι «Το πιο μυστηριώδες μέρος στη Ρωσία». Για παράδειγμα, γιατί τα δέντρα δεν αναπτύσσονται στην πλευρά του κώνου; Τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι χαμηλά τώρα  αλλά υπήρχαν στοιχεία που εδειχναν οτι κάποτε ήταν πολύ υψηλές:

Παρά τον αριθμό των αποστολών από διαπρεπείς επιστήμονες κανείς δεν έχει ακόμη καταλήξει σε μια αδιαμφισβήτητη απάντηση προς το ό, τι - ή ποιος - δημιούργησε αυτό το παράξενο δομή. Μια νέα αποστολή στο απομακρυσμένο κρατήρα οφείλεται κατά τους προσεχείς μήνες επιδιώκουν να απαντήσει οριστικά στο ερώτημα αυτό.

Ο κρατήρας Patom

Αεροφωτογραφία του κρατήρα Patomskiy στηνπεριοχή Ιρκούτσκ. 


Τον Αύγουστο του 1949 όταν ο Kolpakov έφθασε στα βόρεια της περιοχής Ιρκούτσκ οι ντόπιοι Yakut του είπαν μια ιστορία για έναν «κακό» μέρος, κρυμμένο μέσα στο δάσος.

Το ονόμασαν το Fire Eagle Nest και σύμφωνα με αυτούς, ακόμη και το ελάφι δεν τόλμησε να πάει κοντά σε αυτό. Οι ντόπιοι λένε πολλους θρύλους γι 'αυτό προειδοποιώντας τους ανθρώπους οτι ξαφνικά θα αρχίσετε να αισθάνεστε αδιαθεσία ή ακόμη και να εξαφανιστούν ορισμένοι εχουν βρεθεί νεκρόι αργότερα και κάποιοι  που δεν εχουν βρεθεί.

Όπως πρόσφατα, το 2005, μάλιστα, ο επικεφαλής της αποστολής του κρατήρα πέθανε ξαφνικά αρκετά χιλιόμετρα από αυτό.

Οι θρυλοι δεν τρομάξαν τον Kolpakov το 1949 αλλά αυτό που είδε όταν ανέβηκε στο λόφο ήταν συγκλονιστικό.

«Όταν είδα για πρώτη φορά τον κρατήρα νόμιζα ότι είχα τρελαθεί λόγω της θερμότητας» σημείωσε. «Και πράγματι ενα τέλεια διαμορφωμένο βουναλάκι με μέγεθος ενός κτίριου 25-ορόφων στεκεται στη μέση του δάσους ήταν μια αρκετά απρόσμενη ανακάλυψη.

 «Πού είναι οι άνθρωποι;" Δεν υπήρχαν στρατόπεδα εργασίας στην περιοχή. Εκτός αν ηταν  πολύ, πολύ μυστικο;

«Η δεύτερη σκέψη μου ήταν ένα αρχαιολογικό τεχνούργημα. Αλλά οι τοπικοι Evenks και Yakuts με ολο  σεβασμό μου γι 'αυτούς δεν είναι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν θα μπορούσαν να χτίσουν πυραμίδες με πέτρα και δεν έιχαν  ανθρώπινο δυναμικό ούτε την απαραίτητη επιστημονική γνώση για κάτι τέτοιο "

«Πήρα πιο κοντά και συνειδητοποίησα ότι ο μυστηριώδης λόφος  δεν ήταν το έργο ενός ανθρώπου» είπε ο Kolpakov. Εμοιαζε με ένα ολοστρόγγυλο στόμα ηφαιστείου με ύψος 70 μέτρα. Αλλά ηφαίστεια δεν έχουν εμφανιστεί στα σύνορα της Γιακουτία και Ιρκούτσκ  για πολλά εκατομμύρια χρόνια και ο κρατήρας ήταν αρκετά φρέσκος. Βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου κατάφυτου με πεύκα.

«Τα δέντρα ακόμα δεν φυτρώνουν στις πλαγιές και στον κρατήρα, εκτιμάται ότι η ηλικία σαυτή την ανωμαλία ειναι 200 έως 250 χρόνια. Και ένα άλλο μυστήριο,μια  ημι-κυκλική κοιλότητα  με θόλο διάμετρου 15 μέτρων στο κέντρο του κρατήρα.






mwlonlave.blog

You-Tube