Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

5 Σεπτεμβρίου 2013

"Gallinipper" ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιθετικά είδη κουνουπιών στον κόσμο

 "Gallinipper" ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιθετικά είδη κουνουπιών στον κόσμο.Οι ειδικοί λένε ότι το μεγάλο άλμα στον αριθμό των gallinippers σχετίζεται με ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες  Έως και 20 φορές μεγαλύτερο από τα άλλα είδη κουνουπιών.
 Τα αιμοδιψή αυτά έντομα είναι αρκετά ισχυρά για να δαγκώσουν μέσα από τα ρούχα και το δάγκωμα τους είναι σαν να  μαχαίρωσε κάποιος με ένα μαχαίρι.
Ούτε καν το δέρμα αλιγάτορα δεν μπορεί να προστατεύτει από ένα  τσίμπημα των κουνουπιων gallinipper το διαπερνά εως την σάρκα.

Αν και τα gallinippers δεν είναι γνωστά για τη διάδοση καμίας νόσου ωστόσο τα τσιμπήματα τους είναι πιο επώδυνα από  ότι ένα συνηθισμένο τσίμπημα κουνουπιού . Επειδή είναι πολύ μεγαλύτερο από το κατά μέσο όρο κουνουπιών μια επίθεση των gallinipper μπορεί να τα αισθανθείτε  "σαν ένα μικρό πουλί να προσγειώνεται πάνω σας» δήλωσε ο Doug Carlson διευθυντής για τον έλεγχου των κουνουπιών τουτ Indian River County σε μια συνέντευξη στο WPTV.

Η Επιτροπή της Αλαχούα  αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει ψεκασμούς για  της καταπολέμηση των κουνουπιών (που πολλές άλλες περιοχές στη Φλώριδα κάνουν) λόγω των ανησυχιών για την αποτελεσματικότητα του κόστους και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αντ 'αυτού ο νομός θα επικεντρωθεί στην παρακολούθηση της κίνησης αυτών των εντόμων.

Αυτά τα κουνούπια εκκολάπτονται συνήθως κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσσεων  και πλημμύρων. 
πηγη mwlonlave

You-Tube