Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

9 Σεπτεμβρίου 2014

Θάνατος μοτοσικλετιστή ''οn camera''[ΒΙΝΤΕΟ]

Τις τελευταίες στιγμές του γιου της δημοσιοποίησε η μητέρα του 38χρονου Βρετανού μοτοσικλετιστή David Holmes.

Εκστρατεία για την οδική ασφάλεια ξεκίνησε η Brenda Holmes δίνοντας στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό βίντεο από το θάνατο του 38χρονου γιου της David, ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο σε δρόμο του Norfolk.
Δείτε περισσότερα εδώ

27 Αυγούστου 2014

Γυναίκα μετά από μία ώρα μάχης κατάφερε και σκότωσε λεοπάρδαλη με το δρεπάνι.

Δείτε περισσότερα εδώ

26 Αυγούστου 2014

Θα τρώγατε μάυρο κοτόπουλο;;;

 Η Ayam Cemani είναι μια σπάνια  φυλή  κοτόπουλου της  Ινδονησίας .Ayam σημαίνει "κότα" στα  ινδονησιακά και Cemani  ''εντελώς μαύρο".

Η φυλή προέρχεται από το νησί της Ιάβα στην Ινδονησία . Ήταν η πρώτη που εισήχθει στην Ευρώπη το 1998 από τον Ολλανδό δημιουργό Jan Steverink ενώ τα αποθέματα διατηρούνται στην Ολλανδία τη Γερμανία τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία . Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες της φυλής Ayam Cemani συμπεριλαμβανομένης της σουηδικής. Αυτή η φυλή εικάζεται ότι μπορεί να ήρθε νωρίτερα στην Ευρώπη από ολλανδούς ναυτικούς που είχαν επαφές με την Αφρική και την Ασία.
Πάντως η τιμή του κοτόπουλου είναι απαγορευτική για εμάς γιατί το  κιλό μπορεί να φτάσει τα 1500 με 1600 ευρώ.
Δείτε περισσότερα ΕΔΏ

22 Αυγούστου 2014

Ο Vin Diesel προσκάλεσε τον Πούτιν να ρίξει παγωμένο νερό,να δούμε θα το κάνει;;;

Ο Αμερικανός ηθοποιός Vin Diesel δήλωσε δημοσίως πως προτείνει τον Πούτιν για την παγκόσμια φιλανθρωπία "Ice Bucket Challenge" μαζί με τη Michelle Obama και την ηθοποιός Angelina Jolie.

Οι άνθρωποι που καλούνται να ολοκληρώσουν την πρόκληση έχουν μια περίοδο περίπου 24 ώρες για να κάνουν το ίδιο δηλ να ρίξουν επάνω τους έναν κουβά με παγωμένο νερό επάνω τους για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κόσμου στην νόσο. 

Το αστέρι της ταινίας  "Fast and Furious" πρότεινε στον Πούτιν κάνει το ίδιο..να δούμε αν ο Ρώσος πρόεδρος ολοκληρώσει την πρόταση του Vin Diesel.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

15 Μαρτίου 2014

Πύθωνας καταβρόχθησε σκύλο Chihuahua στην Αυστραλία.

Η ιδιοκτήττρια του σκύλου συγκλονισμένη είδε τον πύθωνα μέσα στο κλουβί του αγαπημένου της κατοικίδιου ζώου.

Η ανώνυμη γυναίκα από την Νέα  Ουαλία της Αυστραλίας ανακάλυψε το μεγάλο φίδι 2.5μ κουλουριασμένο μέσο στην καλύβα του σκύλου της με ένα μεγάλο εξόγκωμα στην κοιλιά του και την αλυσίδα του ζώου να κρέμεται από το στόμα του.
Δείτε περισσότερα εδώ

11 Μαρτίου 2014

Προειδοποίηση από Αμερικανούς κολοσσούς προς Ομπάμα! Άσε την Ρωσία ήσυχη γιατί θα καταστραφούμε!

Επιστολή-προειδοποίηση προς τον Μπαράκ Ομπάμα απευθύνουν αμερικανικοί κολοσσοί καλώντας τον να αποφύγει να επιβάλλει οποιεσδήποτε κυρώσεις προς τη Μόσχα αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει πρώτα και κύρια την … αμερικανική βιομηχανία.


Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των κολοσσών Boeing, PepsiCo, General Electric, Ford Motor Co κλπ., όπως επίσης και τραπεζών που έχουν δανείσει την Ρωσία, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι τίθενται σε κίνδυνο δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών επενδύσεων, τα οποία έχουν επενδυθεί στον τομέα της ενέργειας, αλλά και σε άλλους τομείς.

Η PepsiCo, αυτή τη στιγμή, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στη Ρωσία, που ενεργοποιείται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, με κύκλο εργασιών το 2012, ύψους σχεδόν 5 δισ. δολαρίων.

Η Ford Motor Co, λίγο πριν το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, είχε κλείσει συμφωνία συνεργασίας με ρωσική εταιρεία στον τομέα των αυτοκινήτων, ενώ η Boeing αποτελεί βασικό εξαγωγέα στη Ρωσία.

Η δε General Electric έχει συστήσει, ήδη, δύο θυγατρικές εταιρείες στη Ρωσία, με παραγωγή βιομηχανικών τουρμπινών.

Την μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστούν όμως οι πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως αυτές που έχουν κάνει μεγάλα συμβόλαια με τις ρωσικές εταιρείες για εξορύξεις στην Αρκτική

Υπολογίζεται ότι θα απωλεστούν αμέσα περί τα 15 δισ. δολ. σε συμβόλαια και μεσοπρόθεσμα η ζημιά μπορεί να αγγίξει και τα 100 δισ. δολ.!

Το ίδιο, υποστηρίζουν, ισχύει και για τις συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αφού μόνο το ύψος των ρωσικών δανείων και επενδύσεων ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια, χωρίς να υπολογίζεται η απόλυτη ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν θέσει το θέμα και σε γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.
molwnlave

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ρώσοι κατέρριψαν στην Κριμαία μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ

Όπως διαβάζουμε στα ξένα ειδησεογραφικά sites,(politikus.ru),  Ρωσοι κατέρριψαν στην κριμαία μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ.

Περισσότερα σε λίγο…
molwnlave

Σόκ & δέος προκαλούν οι Δυνάμεις των Ρώσων που πήραν διάταξη μάχης στη Μαύρη Θάλασσα

Διάταξη μάχης του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος από το 2010 και μετά υπάγεται στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι η ρωσική Δαμόκλειος Σπάθη στις ευαίσθητες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της περιοχής του Καυκάσου. Ο στόλος δεν είναι σήμερα ότι πιο σύγχρονο, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σοβαρή απειλή για όποιον βρεθεί στην λίστα των «ανεπιθύμητων» του Κρεμλίνου.

Διοικητής του μεγαλύτερου ρωσικού στρατιωτικού σώματος στην Κριμαία είναι ο Αντιναύαρχος Αλεξάντερ Βίτκο, του οποίου η έδρα βρίσκεται στην Σεβαστούπολη. Ανοικτές πηγές αναφέρουν ότι η δύναμη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας είναι κάπου 11.000 άτομα, αν και ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι η δύναμη του προσωπικού είναι σημαντικά υψηλότερη, ίσως της τάξης των 25.000 ατόμων.

Το παρακάτω είναι η διάταξη μάχης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας με βάση τις ανοικτές πηγές. Η έκθεση αυτή δεν μπορεί να είναι πλήρης, και θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να ενημερωθεί, όπως καθίστανται διαθέσιμες νέες πληροφορίες, για να έχει κάποιος μια γενικότερη αντίληψη των πιθανών ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.

► H 30η Μεραρχία Σκαφών Επιφανείας, απαρτίζεται από την 11η Ταξιαρχία Ανθυποβρυχιακού Πολέμου και την 197η Ταξιαρχία Αμφίβιας Επίθεσης.

30η Μεραρχία Σκαφών Επιφανείας (Σεβαστούπολη)

11η Ταξιαρχία Ανθυποβρυχιακού Πολέμου

* Καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων Moskva, κλάσης Slava (ναυαρχίδα του στόλου)

* Πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου Kerch, κλάσης Kara (ενδεχομένως παροπλισμένο)

* Πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου Ochakov, κλάσης Kara (κατά πάσα πιθανότητα παροπλισμένο)

* Αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων Smetlivy, κλάση Kashin

* Φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων Ladnyy, κλάση Krivak

* Φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων Pytlivyy, κλάση Krivak

197η Ταξιαρχία Αμφίβιας Επίθεσης

* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Nikolai Filchenkov

* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Orsk

* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Saratov

* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Azov

* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Novocherkassk

* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Tsezar Kunikov

* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Yamal

► Η 41η Ταξιαρχία Πυραυλοφόρων Σκαφών απαρτίζεται από την 166η Μεραρχία Ταχέων Πυραυλοφόρων Σκαφών και την 295η Μεραρχία Πυραυλοφόρων Σκαφών.

41η Ταξιαρχία Πυραυλοφόρων Σκαφών (Νοβοροσίσκ)

* 166η Μεραρχία Ταχέων Πυραυλοφόρων Σκαφών

** Χόβερκραφτ κατευθυνόμενων βλημάτων Bora
** Χόβερκραφτ κατευθυνόμενων βλημάτων Samum

* 295η Μεραρχία Πυραυλοφόρων Σκαφών

► Η 247η Ανεξάρτητη Υποβρύχια Μεραρχία αποτελείται από δύο υποβρύχια.

247η Ανεξάρτητη Υποβρύχια Μεραρχία (Σεβαστούπολη)

* Υποβρύχιο επίθεσης Alrosa (B-871), κλάσης Kilo

* Υποβρύχιο επίθεσης Svyatoy Knyaz Georgiy (B-380)

► Η 68η Tαξιαρχία Παράκτιας Άμυνας απαρτίζεται από το 400ο Ανθυποβρυχιακό Τάγμα και την 418η Ναρκαλιευτική Μεραρχία

68η Tαξιαρχία Παράκτιας Άμυνας

400ο Ανθυποβρυχιακό Τάγμα

* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Aleksandrovets

* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Povorino

* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Suzdalets

* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Muromets

* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Vladimirets

418η Ναρκαλιευτική Μεραρχία

* Ναρκαλιευτικό Kovrovets

* Ναρκαλιευτικό Ivan Golubets

* Ναρκαλιευτικό Turbinist

* Ναρκαλιευτικό Vice Admiral Shukov

► 184η Ταξιαρχία Παράκτιας Άμυνας ( Νοβοροσίσκ )

► 422η Ανεξάρτητη Υδρογραφική Μεραρχία

Χερσαίες μονάδες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υδρογραφικά σκάφη, μονάδες έρευνας και διάσωσης.

►Άλλες μονάδες:

* 11η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Παράκτιου Πυραυλικού Πυροβολικού (Ανάπα, περιοχή Κρασνοντάρ)

* 810ο Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Ναυτικού Πεζικού (Σεβαστούπολη): Υπεύθυνη για την επίγεια άμυνα της Σεβαστούπολης, τη ναυτική βάση και τις γύρω εγκαταστάσεις.

* 382ο Ανεξάρτητο Τάγμα Ναυτικού Πεζικού (Τεμργιούκε)

* 1096ο Ανεξάρτητο Αντιαεροπορικό Σύνταγμα (Σεβαστούπολη)

* 431η Ναυτική Μονάδα Συλλογής Πληροφοριών (Τουάψε)

* Ταξιαρχία κομάντο (spetsnaz) υπαγόμενη στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας (Σεβαστούπολη)


Παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας διαθέτει σχεδόν 150 σκάφη επιφανείας διαφόρων κατηγοριών, μόνο ένα μικρό ποσοστό είναι ικανό για παρατεταμένες θαλάσσιες επιχειρήσεις. Συνολικά έως 41 σκάφη επιφανείας είναι πλήρως λειτουργικά. Με μια μέση διάρκεια ζωής που πλησιάζει τα 30 χρόνια, πολλά πλοία δεν είναι αξιόπλοα ή έχουν καταστεί εκτός λειτουργίας λόγω της κακής συντήρησης ή της μη διαθεσιμότητας των ανταλλακτικών.


Ads not by this site
kwrtv4v25584786rrn2ujsre4mΣτο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, το προσωπικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ανέρχονταν σε 175.000 άτομα. Σήμερα ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας δεν είναι μια εντυπωσιακή δύναμη, είναι ο περισσότερος αδύναμος σε σύγκριση με τους άλλους ρωσικούς στόλους, και κύρια αποστολή του αυτή τη στιγμή είναι να φρουρεί τις ρωσικές ακτές. Έτσι και θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλησίον των ακτών της Κριμαίας και της Ρωσίας, όπως επικουρείται από τις χερσαίες πυροβολαρχίες μεγάλου βεληνεκούς κατά πλοίων, και τις αντιεροπορικές συστοιχίες, η συνολική δύναμη πυρός εντός έδρας, είναι όντως τρομακτική.

Μια σειρά από ναυπηγικά προγράμματα που είναι υπό εξέλιξη – νέα υποβρύχια, κορβέτες και ένα γαλλικής κατασκευής αεροπλανοφόρο – θα αναβαθμίσουν σημαντικά τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, αλλά δεν εξετάζονται περαιτέρω επί του παρόντος.

► Ναυτική Πολεμική Αεροπορία

* 25ο Ανεξάρτητο Σύνταγμα Ανθυποβρυχιακών Ελικοπτέρων (Kάχα): 20 Ka-27 και Mi-14

* 917ο Ανεξάρτητο Μικτό Σύνταγμα (Κάχα): 10 An-2, An-12 και An-26, 4 Be-12 ASW και 10 Mi-8.

* 43ο Ανεξάρτητο Σύνταγμα Επίγειας Επίθεσης (Γκβαρντεσκόγιε): 18 Su-24M και 4 Su-24MR.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις που εμφανίζονται στο ρωσικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πιθανώς ενισχυθεί με επιπλέον 10.000-15.000 προσωπικό, μετά την 27η Φεβρουαρίου.

Το αποβατικό Azov, κλάσης Ropucha, μετέφερε στην Κριμαία 400 στρατιώτες, καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού από τη ρωσική ναυτική βάση στο Νοβοροσίσκ, μόνο κατά τη διάρκεια της 2ης Μαρτίου. Αυτές οι ενισχύσεις πιθανόν ανήκουν στην 7η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Φρουρών, με έδρα στο Νοβοροσίσκ.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, δεκάδες πτήσεις των ρωσικών μεταγωγικών IL-76 έχουν εντοπιστεί στα αεροδρόμια Γκβαρντεσκόγιε (Gvardeyskoe) και Οκτιαρμπισκόγιε (Oktyabyr’skoe) στην Κριμαία.

► Σύμφωνα με τις εκθέσεις των ρωσικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι ακόλουθες επιπλέον ρωσικές μονάδες λειτουργούν στην Κριμαία:

* Στοιχεία από την 76η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, η οποία εν καιρώ ειρήνης εδρεύει στην περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από το Πσκοφ, οι εγκαταστάσεις της Μεραρχία στην Αγία Πετρούπολη είναι σχεδόν άδειες.

* Η 31η Ανεξάρτητη Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Φρουρών, η οποία εν καιρώ ειρήνης εδρεύει στην περιφέρειεα της πόλη Ουλιανόφσκ, τώρα φέρεται να λειτουργεί στην Κριμαία.

* Η 3η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Κομάντο που βασίζεται στο Ιρκούτσκ, η οποία υπάγεται στη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, σύμφωνα με πληροφορίες δραστηριοποιείται στην Κριμαία.

Οι ενισχύσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία συνεχίζονται, όπως παρουσιάζονται σε πολλά βίντεο στο YouTube, τα οποία δείχνουν μεγάλες φάλλαγες στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένων παρτίδων αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων, με κατεύθυνση προς το λιμάνι της πόλης του Νοβοροσίσκ, και συγκεκριμένα στο τερματικό πορθμείο που συνδέει την περιοχή Κουμπάν της Ρωσίας με το λιμάνι του Κερτς στην Κριμαία. Υπάρχουν βάσιμες υποθέσεις ότι τα αμφίβια πλοία δραστηροποιούνται όλο το εικοσιτετράωρο μεταξύ αυτών των δύο σημείων.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
molwnlave


Γιατί ήθελαν να ανατινάξουν το γλυπτό του άγνωστου στρατιώτη ως «ανουσιούργημα εις βάρος της ελληνικής τέχνης;»

Το 1926 προκηρύχτηκε διαγωνισμός«διά την υποβολήν μελέτης ανεγέρσεως τάφου Αγνώστου Στρατιώτου εις την έμπροσθεν των Παλαιών Ανακτόρων Πλατείαν, καταλλήλος προς τούτο διαρρυθμιζομένην»…
Το 1929, ξεκίνησαν τα έργα και τελειώσαν το 1932. Από την ιδέα μέχρι την υλοποίηση, διαμεσολάβησαν έξι χρόνια συζητήσεων και διαφωνιών μεταξύ των πολιτικών, καλλιτεχνών, επιστημόνων και ολόκληρης της αθηναϊκής κοινωνίας. Αρχικά, διαφωνούσαν για την τοποθεσία του μνημείου. Τελικά επιλέχτηκε ο χώρος ανάμεσα στη Βουλή και την Πλατεία Συντάγματος και η απόφαση επικυρώθηκε απ” τον Ελευθέριο Βενιζέλου. Την ίδια περίοδο πραγματοποιούταν η μετατροπή των Παλαιών Ανακτόρων στη Βουλή και η τοποθέτηση του μνημείου δεν είναι καθόλου τυχαία: η σύγχρονη δημοκρατία έχει ως βάση της τις θυσίες των Ελλήνων στρατιωτών.

Η επόμενη διαφωνία ήταν μεταξύ του αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Λαζαρίδη και του γλύπτη Θωμόπουλου, για τη μορφή του γλυπτού. Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν αναπαράσταση της γιγαντομαχίας και ένα γλυπτό Αγγέλου, που συμβολικά φροντίζει τον πεσμένο έλληνα στρατιώτη. Ο Θωμόπουλος αντικαταστάθηκε από τον Φωκίωνα Ροκ, ο οποίος ακολούθησε απλή, λιτή, καθαρή γραμμή. Το έργο του απεικονίζει έναν νεκρό οπλίτη που φορά κράνος και στα χέρια του κρατά ασπίδα.

Οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου δεν ήταν οι καλύτερες. Το Σωματείο Ελλήνων Γλυπτών αποκάλεσε το έργο “ανοσιούργημα εις βάρος της ελληνικής τέχνης” και η εφημερίδα τα “Αθηναϊκά Νέα”, έγραφε στο πρωτοσέλιδο: “Ο Άγνωστος Στρατιώτης. Πώς εγεννήθη το τέρας”. Ορισμένοι αναγνώστες της εφημερίδες πρότειναν την ανατίναξη του μνημείου. Οι προτάσεις τους δεν εισακούστηκαν.
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την 25η Μαρτίου του 1932. Διοργανώθηκε μεγαλοπρεπής παρέλαση, κατάθεση στεφάνων και ακούστηκαν 21ας κανονιοβολισμοί απ” τον Λυκαβηττό. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ με λαμπαδηφορία χιλιάδων οπλιτών και τη φωταγώγηση των σημαντικότερων αρχαίων μνημείων της πόλης. Την παραμονή των αποκαλυπτηρίων, ο Ριζοσπάστης έγραφε ότι η “κεφαλαικρατία” τιμά τη μνήμη των αδικοσκοτωμένων παιδιών του λαού”, για τους θανάτους των οποίων ήταν υπεύθυνη. Την ίδια μέρα, το ΚΚΕ επιχείρησε να οργανώσει αντι-πολεμική διαμαρτυρία, αλλά οι προσπάθειες ανεκόπηκαν απότομα και συνελήφθησαν “προληπτικά” 75 άτομα.
πηγη molwnlave

7 Μαρτίου 2014

Η Ρωσία έθεσε ξαφνικά σε ετοιμότητα 30 βομβαρδιστικά της (Βίντεο)

Πριν λίγο μεταδόθηκαν δορυφορικές εικόνες από τις κύριες βάσεις των ρωσικών στρατηγικών αεροσκαφών που δείχνουν ότι 30 βομβαρδιστικά έχουν συγκεντρωθεί μόνο στο αεροδρόμιο του Borisoglebsk όπου βρίσκεται μία από τις κεντρικές αποθήκες ρωσικού πυρηνικού οπλισμού (Voronezh-45)...
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο και τις δορυφορικές εικόνες υπάρχει μεταφορά...υλικών από την αποθήκη στα αεροσκάφη, που σημαίνει ότι φορτώνονται σαν να επίκειται η έναρξη του Γ' ΠΠ.

Μάλιστα οι Αμερικανοί έχουν καταγράψει αυξημένο αριθμό Emergency Action Messages (EAM's) από την ρωσική πλευρά.

Την είδηση αναμετέδωσε και το beforeitsnews.com, το οποίο αναρωτιέται εάν προκειται για ετοιμασία ρωσικών αντιποίνων σε περίπτωση κάποιας νατοϊκής συμβατικής επίθεσης. Την ίδια στιγμή το αμερικανικό σαίτ αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό."Οι ΗΠΑ επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, για την επέμβαση στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή που ξόδεψαν 5 δισ.δολάρια για να αποσταθεροποιήσουν την χώρα και για να εκδιωχθεί ο Β.Γιανούκοβιτς"!

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό Turner Radio Network το οποίο βασίστηκε σε εικόνες από αμερικανικούς δορυφόρους που φωτογράφησαν τις ρωσικές κινήσεις.Για να γίνει αντιληπτή η σημασία αυτής της συγκέντρωσης στρατηγικών βομβαρδιστικών, μόλις πριν τρεις ημέρες στο αεροδρόμιο βρισκόντουσαν...δύο!

Έχει ενδιαφέρον ότι η είδηση αυτή αναπαράγεται από Αμερικανούς. Ακολουθούν οι δορυφορικές εικόνες όπως δόθηκαν στο TRN  από το National Reconnaissance Office.

Μέχρι τις 5 Μαρτίου οι αμερικανικοί δορυφόροι έδειχναν την άφιξη πολλών βομβαρδιστικών. Στις 5 Μαρτίου αμερικανικά drones καταμέτρησαν περισσότερα από 30 στρατηγικά βομβαρδιστικά, ενώ κατέγραψαν πολλαπλές εξαγωγές υλικών από την πυρηνική αποθήκη προς τα αεροπλάνα. Τα αεροπλάνα παραμένουν στον αεροδιάδρομο και μοιάζουν να έιναι συνδεδεμένα με Auxiliary Power Units (APU's) όπως τα περιγράφουν οι Αμερικανοί δείγμα ότι τα αεροσκάφη παραμένουν σε ετοιμότητα για άμεση απογείωση!


πηγη

Επιστήμονες προσδιόρισαν πότε εξερράγη το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Tον ακριβή αιώνα που εξερράγη το ηφαίστειο της Σαντορίνης, κατάφερε να προσδιορίσει διεθνής επιστημονική ομάδα, χαρακτηρίζοντας ως αναξιόπιστη τη δενδροχρονολόγηση.

Η ακριβής χρονολόγηση της διάσημης έκρηξης στο προϊστορικό Αιγαίο έχει διχάσει τους επιστήμονες εδώ και χρόνια. Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν, το ηφαίστειο της Σαντορίνης εξερράγη τον 16ο αιώνα π.Χ. και πριν έναν αιώνα, όπως είχε προκύψει από τη δενδροχρονολόγηση.

Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο του ΑΜΠΕ, η μεγάλη φυσική καταστροφή -με τις σημαντικές ιστορικές επιπτώσεις της- εκτιμάται ότι συνέβη πριν από 3.500 έως 3.600 χρόνια.

Η παραδοσιακή άποψη -που επιβεβαιώνεται και από τη νέα μελέτη- είναι ότι το ηφαίστειο εξερράγη κάποια στιγμή στη διάρκεια του 16ου αιώνα π.χ. Νεότερες εκτιμήσεις μετά τη δεκαετία του '80 πρότειναν ότι η έκρηξη έλαβε χώρα σχεδόν ένα αιώνα νωρίτερα. Τα τελευταία στοιχεία για αυτή την άποψη προσκόμισε μια δανική μελέτη, που χρησιμοποίησε την μέθοδο της χρονολόγησης με τον ραδιενεεργό άνθρακα-14 σε ξύλα από ελιές, που προέρχονται από την εποχή της έκρηξης.

Όμως, νέα μελέτη αντιτείνει ότι η ραδιοχρονολόγηση με άνθρακα-14 μεμονωμένων κομματιών ελιάς, σκεπασμένων από ηφαιστειακές στάχτες, είναι πολύ αναξιόπιστη μέθοδος. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Πάολο Κερουμπίνι του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Ερευνών Δασών και Χιονιού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αρχαιολογικό περιοδικό "Antiquity", μελέτησαν πολλούς γέρικους κορμούς ελαιόδενδρων από την Ελλάδα και τη λοιπή νότια Ευρώπη.

«Η ανάλυση δειγμάτων ξύλου έχει νόημα μόνο αν μπορεί να αποδειχτεί ότι τα εν λόγω δέντρα ήσαν ακόμα ζωντανά τη στιγμή της έκρηξης. Όμως στην περίπτωση των γέρικων ελαιόδενδρων στην περιοχή της Μεσογείου, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο νεκρά κλαδιά να μένουν πεσμένα για αρκετές δεκαετίες», δήλωσε ο Κερουμπίνι.

Όπως είπε, για μια πραγματικά σωστή χρονολόγηση με άνθρακα-14, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί μια διεθνής καμπύλη αναφοράς, η οποία, στην προκειμένη περίπτωση της Σαντορίνης, πρέπει να βασίζεται σε μετρήσεις δενδροχρονολόγησης (δακτυλίων στο εσωτερικό των κορμών) από δένδρα ηλικίας μεγαλύτερης των 4.000 ετών.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Κερουμπίνι ανέλυσε δείγματα ξύλου από πολλές ελιές της νοτίου Ευρώπης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ελαιόδενδρα συχνά παράγουν πολλούς ψευδο-δακτύλιους στο εσωτερικό τους, πράγμα που μπερδεύει την πραγματική ηλικία τους, γεγονός που δείχνει τα περιορισμένα όρια της δενδροχρονολόγησης.

Αυτό, όπως είπε, συμβαίνει ιδιαίτερα σε θερμά μέρη όπως η Σαντορίνη με τις συχνές ξηρές περιόδους τα καλοκαίρια και τους χειμώνες σαν άνοιξη, που έχουν ως αποτέλεσμα να παράγουν μπερδεμένους δακτύλιους μέσα στους κορμούς και έτσι να προκαλούν σύγχυση ακόμα και στους ειδικούς. Ενδεικτικά, ανέφερε, ότι ένα κομμάτι ξύλου ελιάς που χρονολογείται πως έχει ηλικία 72 ετών, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι μόνο 30.

Ο Κερουμπίνι πήρε δείγματα από ελαιόδενδρα που βρίσκονται σήμερα στη Σαντορίνη και έκανε ένα «τυφλό τεστ», δίνοντάς τα ίδια ακριβώς σε δέκα ειδικούς σε πέντα εργαστήρια δενδροχρονολόγησης σε διάφορες χώρες. Η συγκριτική ανάλυση ανέδειξε το πρόβλημα: οι μετρήσεις των δακτυλίων (και άρα της εκτιμώμενης ηλικίας του κάθε δένδρου) διέφεραν πάνω από 44% μεταξύ των εργαστηρίων.

Με αυτό το δεδομένο της αναξιοπιστίας, η νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρείται ακριβής μια χρονολόγηση της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, η οποία βασίζεται μόνο σε ένα κομμάτι ελιάς από την εποχή εκείνη.

Με άλλα λόγια, οι νεότερες εκτιμήσεις ότι η έκρηξη έγινε περίπου έναν αιώνα νωρίτερα, δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες με βάση τη δενδροχρονολόγηση και, συνεπώς, προς το παρόν τουλάχιστον, ισχύει η εκτίμηση ότι η εντυπωσιακή καλδέρα του νησιού δημιουργήθηκε από την έκρηξη τον 16ο αιώνα π.Χ.
apocalypsejohn

Η σοβιετική κατάσκοπος που ξελόγιασε τον Αϊνστάιν, για να κλέψει τα μυστικά της ατομικής βόμβας..

Στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον δεσπόζει το άγαλμα του πατέρα της σχετικότητας, το οποίο κατασκεύασε ο διάσημος Ρώσος γλύπτης Σεργκέι Κονέκοφ…
Ο Κονέκοφ γνώρισε την όμορφη σύζυγό του Μαργαρίτα Κονέκοβα, στον Αϊνστάιν,  ο οποίος υπέκυψε στην  γοητεία της και  έζησε έναν παθιασμένο και αδιέξοδο έρωτα, όπως αποδείχθηκε από τα γράμματα που της έστελνε. «Όλα θυμίζουν εσένα» της έγραφε, σε μια από τις εννέα επιστολές που δημοπρατήθηκαν πριν από 15 χρόνια από το οίκο Σόθμπις. Όταν η Κονέκοβα επέστρεψε στη Ρωσία, της χάρισε το χρυσό του ρολόι. Το πάθος του για την αυτή τον είχε τυφλώσει. Το 1936, μετά το θάνατο της δεύτερης συζύγου, σε ηλικία 66 ετών, ξαναζούσε τη χαρά του έρωτα. Δεν ήξερε όμως ότι η αγαπημένη του, ήταν πράκτορας της διαβόητης NKVD, που αργότερα ονομάστηκε KGB και ο έρωτας τους, ήταν απλά άλλη μια αποστολή.

Τα ερωτικά γράμματα του νομπελίστα, στην κατάσκοπο

Μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για πόσο καιρό ο Αϊνστάιν και η Κονέκοβα ερωτοτροπούσαν. Η σχέση τους για πολλές δεκαετίες ήταν άγνωστη και είδε το φως της δημοσιότητας όταν ανακαλύφθηκαν τα γράμματα που της έστελνε, μετά από το 1945, οπότε η Κονέκοβα γύρισε στη Μόσχα. Από αυτά αντλούνται και οι περισσότερες πληροφορίες. Στις επιστολές υπέγραφε ως «Άλμαρ» που προκύπτει από το συνδυασμό των ονομάτων Αλβέρτος – Μαργαρίτα. «Πρόσφατα λούστηκα μόνος μου, αλλά όχι με μεγάλη επιτυχία. Δεν είμαι τόσο προσεκτικός όσο εσύ. Τα πάντα εδώ θυμίζουν εσένα. Η κουβέρτα του Άλμαρ, τα λεξικά, αυτή η θαυμάσια πίπα που πιστεύαμε ότι ήταν πεθαμένη και όλα τα άλλα μικροπράγματα στο κελί μου» εξομολογούνταν ο Αϊνστάιν. 

Η κατάσκοπος «Λούκας»

Η Μαργαρίτα Κονέκοβα είχε μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη δεκαετία του ’20 μαζί με τον γλύπτη σύζυγό της. «Αποστολή της πεπειραμένης κατασκόπου ήταν η συλλογή πληροφοριών και ο επηρεασμός επιστημόνων». Αυτό έγραψε στα απομνημονεύματα του, ο επικεφαλής προγραμμάτων πυρηνικής κατασκοπείας της ΕΣΣΔ, Πάβελ Σουντομπλάτοφ, Ένα από τα σημαντικά της όπλα ήταν η ομορφιά της, την οποία αρχικά χρησιμοποίησε για την προσέγγιση του Αμερικανού φυσικού Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και του αυτοεξόριστου Αλβέρτου Αϊνστάιν. Και τους δύο τους είχε γνωρίσει στο πανεπιστήμιο Πρίνστον.
Οι πληροφορίες και η δράση της καταγράφονταν διαρκώς στις αναφορές των ανωτέρων της, από τους οποίους είχε λάβει την κωδική ονομασία Λούκας. Η Κονέκοβα είχε μεσολαβήσει μάλιστα για τη γνωριμία μεταξύ του επιστήμονα και του Πάβελ Μιχαίλοφ που ήταν ο Σοβιετικός υποπρόξενος και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Ο υποπρόξενος προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποσπάσει πληροφορίες από τον Αϊνστάιν σχετικά με την ατομική βόμβα, που οι επιστήμονες είχαν προτείνει στον πρόεδρο Ρούσβελτ, να κατασκευάσουν πριν από τους Γερμανούς. Ο επικεφαλής της Σοβιετικής κατασκοπείας τον είχε βοηθήσει μάλιστα στη σύνταξη ενός τηλεγραφήματος προς τη Σοβιετική Ακαδημία Επιστημόνων. Ωστόσο, όπως και οι Κονέκοβα δεν μπόρεσε να αποσπάσει κρίσιμες πληροφορίες. Η όμορφη κατάσκοπος δεν είχε ξετρελάνει μόνο τον Αϊνστάιν, καθώς πριν από αυτόν είχε «μπλέξει στα δίχτυα» της και άλλους σημαντικούς άνδρες όπως τον συνθέτη Σεργκέι Ραχμάνινοφ και τον βαρύτονο Φιοντόρ Σαλιάπιν. Άγνωστο παραμένει αν ο Αϊνστάιν έμαθε ποτέ την αλήθεια για τον υποτιθέμενο έρωτα της Κονέκοβα.
πηγη

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου είναι πραγματικά γιγαντιαίο -Η φωτογραφία του καπετάνιου του στα ύφαλά.

«Καλωσήρθατε στη... βαρκούλα μου».Κάπως έτσι φαίνεται να λέει, με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη, ο καπετάνιος του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμου του Queen Mary II, ο οποίος δέχθηκε να κάνει μια άκρως επικίνδυνη φωτογράφιση, για τα δέκατα γενέθλια του πλοίου.

Ο καπετάνιος Κέβιν Οπρι, φωτογραφήθηκε στην μπάλα του πλοίου, την βολβώδη πλώρη του, το στρογγυλό εκείνο κομμάτι του πλοίου που βοηθά στην σταθεροποίησή του και ανάλογα με τα ρεύματα, είτε βυθίζεται στο νερό, είτε βγαίνει στην επιφάνειά του.


Η φωτογράφιση αυτή σχεδιαζόταν επί μήνες, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου ήθελε κάτι εντυπωσιακό για τα δέκατα γενέθλιά του, κάτι το οποίο δεν είχε ξαναγίνει και αφετέρου, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να επικρατούν συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.


Ετσι, πριν από λίγες ημέρες ο Κέβιν Ομπρι, που τότε βρισκόταν στην Αυστραλία, ειδοποιήθηκε να μεταβεί αμέσως στο Μπαλί, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν θα επέτρεπαν τη φωτογράφιση. Βέβαια, μέχρι να φθάσει ο καπετάνιος τα πράγματα άλλαξαν και αναγκάστηκε να περιμένει αρκετές ώρες στη γέφυρα, μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός.

Οταν, όμως, ο καιρός έφτιαξε, επιβιβάστηκε σε μια βάρκα και μεταφέρθηκε στην μπάλα του πλοίου. Για να μπορέσει να γίνει η φωτογράφιση ο φωτογράφος είχε επιβιβαστεί σε μια άλλη βάρκα που έκανε... βόλτες γύρω- γύρω από τον καπετάνιο, για να πετύχει το κατάλληλο καρέ.



πηγη

6 Μαρτίου 2014

Ρομπότ που «τρώει» τσιμέντο ανακυκλώνει κτήρια – Αλλάζει τις κατεδαφίσεις.

Η κατεδάφιση κτηρίων απαιτεί βαριά μηχανήματα,
για τη σύνθλιψη του σκυροδέματος και τον διαχωρισμό των πολύτιμων υλικών για επαναχρησιμοποίηση.

Συχνά μάλιστα το σκυρόδεμα μεταφέρεται σε άλλες περιοχές ώστε να γίνει η ανάκτηση των υλικών, κάτι που χρειάζεται χρόνο και χρήματα.

Εκτός αυτού, η κατεδάφιση απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού ώστε να αποτραπεί η δημιουργία σύννεφων σκόνης κατά τη σύνθλιψη.

Ωστόσο,  ένας φοιτητής από τη Σουηδία ανέπτυξε ένα ρομπότ που «τρώει» σκυρόδεμα και το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τη διαδικασία της κατεδάφισης.

Το ρομπότ ανακύκλωσης σκυροδέματος ERO σχεδιάστηκε ώστε να διαλύει με αποτελεσματικότητα δομές από μπετόν χωρίς να παράγει απόβλητα ή σκόνη και επιτρέποντας παράλληλα την ανάκτηση πολύτιμων υλικών προς επαναχρησιμοποίηση σε νέα κτήρια.

«Αυτό το πετυχαίνει χρησιμοποιώντας έναν πίδακα νερού που διασπά την επιφάνεια του σκυροδέματος, διαχωρίζει τα απόβλητα, τα επεξεργάζεται και τα συσκευάζει ως καθαρά υλικά που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν», δήλωσε ο φοιτητής Omer Haciomeroglu από το Ινστιτούτο Σχεδίου του Ούμεο.

Βάσει του σχεδίου σε πρώτη φάση το ρομπότ σαρώνει τα κτήρια για να καθορίσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την κατεδάφιση.

Για την κατεδάφιση το ρομπότ εκτοξεύει νερό με υψηλή πίεση, ενώ στη συνέχεια απορροφά και διαχωρίζει το σκυρόδεμα σε τσιμέντο, χαλίκια και νερό.

Κατόπιν, στέλνει τα χαλίκια και τον φιλτραρισμένο αφρό σκυροδέματος σε ξεχωριστές μονάδες για συσκευασία.

Τα χαλίκια συσκευάζονται σε μεγάλες τσάντες με σήμανση και αποστέλλονται για επαναχρησιμοποίηση, ενώ το νερό ανακυκλώνεται στο σύστημα.

Σημειώνεται ότι ένα μέρος των ενεργειακών αναγκών του ρομπότ καλύπτεται από τις αναταράξεις κατά τη διαδικασία της κατεδάφισης.

Όταν η κατεδάφιση ολοκληρωθεί, στην ουσία τίποτα δεν έχει καταλήξει στη χωματερή ούτε έχει σταλεί σε μονάδες για περαιτέρω επεξεργασία.

Μέχρι στιγμής το ρομπότ που τρώει σκυρόδεμα παραμένει μια πολύ καλή ιδέα, ωστόσο σύντομα θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.
πηγη

Τον διχασμό των Ελλήνων ήθελαν οι Ναζιστές το 1943 στην Ήπειρο

Στη βία των Ναζιστών κατά την περίοδο του 1943 στην ‘Ηπειρο φέρνει στην επικαιρότητα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αθανάσιο Γκότοβο, ο οποίος μελέτησε τα αρχεία του ΥΠΕΞ της Γερμανίας και της Βέρμαχτ, στις πόλεις Κόμπλεντς και Φράιμπουργκ, αναζητώντας τα αίτια της θηριωδίας και σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας.

«Τα ακραία και σκληρά μέτρα, η ιδεολογία της φυλετικής ανωτερότητας, η αρχή της συλλογικής ενοχής, η αρχή της μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα μη συμμόρφωσης στην κατοχική βούληση, και γενικότερα του καθεστώτος, ήταν η πεμπτουσία της ναζιστικής βίας» ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.

Η περίοδος από τις 10 Ιουλίου έως και τις 3 Οκτώβριου 1943, οπότε έγινε το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, θεωρείται η πιο αιματοβαμμένη στην Ήπειρο.
Η 1η Μεραρχία ορεινών καταδρομών Εντελβάις, μετά την εισβολή στην Πολωνία, τη Γάλλια και την επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, τον Μάρτιο του 1943, φεύγει από τον Καύκασο με τρένα και φτάνει στη Βαλκανική. Οι εντολές, αρχικά, ήταν να καταστρέψουν στο Μαυροβούνιο το ανταρτικό κίνημα του Τίτο.
Στα τέλη Ιουνίου αρχίζει η κάθοδος της Εντελβάις στην Ήπειρο, προκειμένου να αποτραπεί μία απόβαση των συμμάχων στη Δυτική Ελλάδα, όπως είχαν πληροφορίες σύμφωνα, με τα στρατιωτικά έγγραφα.

Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Κομμένο της Άρτας, τους Λιγκιάδες και την Μουσιωτίτσα των Ιωαννίνων, στο Ζαγόρι, στο Πωγώνι, στην Παραμυθιά, στα 25 χωριά του κάμπου του Φαναρίου στη Θεσπρωτία, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ηπείρου, συγκαταλέγονται στις εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις ακραίας εγκληματικής βίας.
Η απάντηση στο «γιατί» είναι ότι τα αντίποινα ήταν το στοιχείο μιας σχεδιασμένης πολιτικής τρομοκράτησης και όχι ξέσπασμα θυμού, ούτε ατομικές υπερβάσεις Γερμανών αξιωματικών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γκότοβος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος της Βέρμαχτ ήταν να κάμψει την αντίσταση, ασκώντας τρομοκρατία, αλλά και προωθώντας διχασμό των πολιτών, μέσω του αυξανόμενου «κόστους» των σαμποτάζ, με εκτελέσεις αμάχων. «Επιχείρησαν να προκαλέσουν επεισόδια μεταξύ των δύο αντιστασιακών οργανώσεων ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ, αλλά και τη δημιουργία ρήγματος, ανάμεσα στον πληθυσμό και στους αντάρτες που έκαναν τα σαμποτάζ» αναφέρει ο καθηγητής και προσθέτει: «Στα γερμανικά αρχεία, οι δολοφονικές πράξεις, παρουσιάζονται πάντοτε ως μάχες με αντάρτες και οι νεκροί εμφανίζονται στις εκθέσεις, ως “απώλειες του εχθρού”. Οι δολοφονημένοι άμαχοι παρουσιάζονται στις υπηρεσιακές εκθέσεις των μονάδων είτε ως αντάρτες, είτε ως συνεργοί των ανταρτών. Η φράση “εκτελέσεις αμάχων ως αντίποινα” δεν εμφανίζεται ούτε στις διαταγές προς τις στρατιωτικές μονάδες, ούτε στις υπηρεσιακές εκθέσεις τους. Εκτελέσεις αμάχων, όπως είπαμε, γίνονται, αλλά εγγράφονται ψευδώς ως απώλειες του εχθρού στο πλαίσιο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων».

Βίδρα κατασπαράζει ζωντανό αλιγάτορα: Μετά το φίδι, τώρα τους εξευτελίζουν και τα τρωκτικά

Σάλος προκλήθηκε με τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα με το φίδι που πνίγει και στη συνέχεια καταβροχθίζει σε λίγα λεπτά έναν τεράστιο κροκόδειλο. Ωστόσο ο εξευτελισμός του είδους έχει και συνέχεια, αφού τώρα ένας αλιγάτορας βρίσκει τραγικό θάνατο από μία χνουδωτή χαριτωμένη βίδρα.

Τις απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο φακός του φωτογράφου Geoff Walsh στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της λίμνης Woodruff στη Φλόριντα και δημοσιεύτηκε στο Facebook αυτή την εβδομάδα από την Υπηρεσία Αγριας Φύσης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, η βίδρα τράβηξε τον αλιγάτορα και άρχισε να τον δαγκώνει. Τα τρωκτικά αυτά ζυγίζουν συνήθως μεταξύ 10 και 20 κιλά και γενικά τρέφονται με αργοκίνητα ψάρια και μαλακά όστρακα, αλλά μπορούν επίσης να καταναλώσουν αμφίβια και ερπετά.

Παρά την χαριτωμένη και χνουδωτή εμφάνισή τους, οι βίδρες είναι συχνά τα κορυφαία αρπακτικά του γλυκού νερού, εξευτελίζοντας πολλούς τρομακτικούς θηρευτές.


πηγη

Παρουσιάζοντας το Space Age Hype-Το αεροδυναμικό φορτηγό

Mπορούν να κάνουν περισσότερα με λιγότερα χρήματα,
γιατί είναι ρυμουλκούμενα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, και  ζυγίζει λιγότερο από το παλιό υλικό  επιτρέποντας στα φορτηγά να μεταφέρουν περισσότερο εμπόρευμα

Είναι φιλικά πρός το περιβάλλον "περισσότερα αγαθά σε μικρότερο χώρο και χρησιμοποιώντας λιγότερα φορτηγά."


molwlave

5 Μαρτίου 2014

Steven Seagal: «Μήπως τα δυτικά ΜΜΕ να λέγανε την αλήθεια για την Ουκρανία;»

Ο γνωστός και δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός, «μάστερ» των πολεμικών τεχνών και θρύλος των ταινιών δράσης της δεκαετία του '90, Steven Seagal, μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους για τα δρώμενα στην Ουκρανία.
«Ακούω αρκετή πολιτική ρητορική και ανοήτα σχόλια (από τους Αμερικάνους). Δεν ακούω την ρωσική άποψη. Και αυτό δεν είναι γιατί οι Ρώσοι δεν σχολιάζουν αλλά γιατί δεν ακούγονται!», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφέρεται στα γεγονότα των προηγούμενων εβδομάδων που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, λέγοντας: «Εγώ αυτό που είδα στην Ουκρανία, είναι ότι μία κυβέρνηση δημοκρατικά και με όλες τις νόμιμες διαδικασίες εκλεγμένη, ανατράπηκε από κάτι τύπους με ρόπαλα και πυρσούς που δεν ξέρω κι εγώ από πού βρέθηκαν εκεί πέρα!».
«Δήθεν αξιοπρεπή (αμερικανικά) ειδησεογραφικά κανάλια λένε και ξαναλένε, ότι είναι όπως όταν τότε που η Ρωσία επιτέθηκε στη Γεωργία. Αλήθεια; Μήπως να λέγατε την αλήθεια; Δεν επιτέθηκε η Γεωργία στη Ρωσία και η Ρωσία αντεπιτέθηκε;
Αυτό δεν έγινε πραγματικά; Ίσως ο κόσμος θα πρέπει να ενημερώνεται ή να σταματήσουν να λένε ότι τους λένε να πουν», απάντησε, ερωτηθείς για το κατά πόσο πιστεύει ότι τα ΜΜΕ της δύσης ενδυναμώνουν την ένταση μεταξύ των χωρών.
Προειδοποίησε, επίσης, ότι είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι και πως «κανείς δε πρέπει να κριτικάρει τον Ομπάμα που δεν λαμβάνει στρατιωτική δράση».
Δείτε το βίντεο:

prisonplanet

Αστεροειδής πλησιάζει απόψε τη Γη σε απόσταση αναπνοής

Με την ταχύτητα των 53 χλμ την ώρα, και με μέγεθος 30 μέτρα ένας απρόσκλητος ογκώδης επισκέπτης από το διάστημα αποφάσισε να μας συστηθεί από σχεδόν επικίνδυνα κοντά

Πιο κοντά κι από την απόσταση που βρίσκεται η Σελήνη πρόκειται να πλησιάσει τη Γη σήμερα το βράδυ ένας αστεροειδής που οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα. Το όνομα του είναι 2014DX110 ανήκει στην κατηγορία των αστεροειδών Apollo και η ταχύτητα του είναι ίδια με αυτήν του μετεωρίτη που εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα και εξερράγη πέρσι στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας. Τα καλά νέα είναι ότι αφ' ενός ο μετεωρίτης που προσγειώθηκε στη Ρωσία είχε βάρος 10 τόνων, αφ' ετέρου ότι ο αστεροειδής σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν πρόκειται να συγκρουστεί με τη Γη.
iefimerida

Ισραήλ-Laser σε επιβατικά αεροσκάφη για την αντιμετώπιση των φορητών πυράυλων.

Το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το πρόγραμμα SkyShield , που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή ανάδοχο εταιρεία Elbit Systems ολοκλκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές και είναι πιστοποιημένο πρός εμπορική χρήση για την καταπολέμηση  απειλής από την  επιφανεία με φορητά πυραυλικά συστημάτα σε συνδυάσμό με  προηγμένη ανίχνευση laser. 
Η εμπορική έκδοση του SkyShield ενσωματώνει μια θερμική κάμερα με τεχνολογία λέιζερ  για να εκτρέψει τις εισερχόμενες απειλές με τη δημιουργία παρεμβολών .

Μετά την ανίχνευση του εισερχόμενου πυραύλου  ένας  αισθητήρας λέιζερ με  υπερύθρες    διαταράσσει το σύστημα πλοήγησης του πυραύλου , τον εκτρέπει από την πορεία του  και    σε ασφαλή απόσταση από το αεροσκάφος τον ανατινάζει.

Το " SkyShield έχει επικυρωθεί κάτω από τις πιο σύνθετες και περίπλοκες συνθήκες δοκιμών  που έχουν διεξαχθεί ποτέ στο Ισραήλ και τώρα είναι έτοιμο για την προστασία των ισραηλινών αεροπορικών εταιρειών », δήλωσε ο Eitan Eshel διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ 

Η τεχνολογική εξέλιξη είναι μια άμεση απάντηση στην προσπάθεια του 2002 από τρομοκράτες στην  Μομπάσα της Κένυας κατά την οποία δύο  βλήματα επιφανείας- αέρος έπεσαν σε ισραηλινό αεροπλάνο τσάρτερ λίγο μετά την απογείωση .
molwnlave

4 Μαρτίου 2014

Μαζική ''φίμωση'' σε ελληνικές ιστοσελίδες από το Facebook.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το Facebook προχώρησε στο μπλοκάρισμα τεσσάρων ιστοσελίδων χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.

Με πρώτο το greekwills πρίν από 2 εβδομάδες και στην σειρά να ακολουθούν το τελευταίο τριήμερο το molwlave το Hellaspress και το eleftherologion.

Αν κρίνει κανείς από τα ονόματα των ιστοσελίδων και μόνον θα καταλάβει κανείς ποιούς ενοχλούν αυτές οι ελέυθερες και ανεξάρτητες φωνές.
Είναι σύμπτωση ότι ολες έχουν καθαρά εληνικά ονόματα;;;


3 Μαρτίου 2014

Εκατοντάδες σκουριασμένα τάνκς σε μυστική Ουκρανική πόλη.

Αυτές οι απίστευτες φωτογραφίες δείχνουν ένα τεράστιο νεκροταφείο στην Ουκρανία, εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα οχήματα που τώρα μπορεί να χρειάζεται απεγνωσμένα η χώρα αν οι εντάσεις με τη Ρωσία συνεχίζουν να κλιμακώνονται.

Γεμάτα σε σειρές σιγά-σιγά σκουριάζουν αυτά τα κειμήλια που κάποτε ήταν θανατηφόρα πολεμικές μηχανές ενώ τώρα παραμένουν αδρανή σε μια μυστική αποθήκη στην πόλη του Χάρκοβο στην περιοχή Slobozhanshchyna της ανατολικής Ουκρανίας  μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία.
Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ καλά φυλασσόμενα ο φωτογράφος Pavel Itkin μπήκε μέσα για αρκετές ώρες και τράβηξε αρκετές  φωτογραφίες.






molwlave

Δεκάμετρος πύθωνας καταβροχθίζει κροκόδειλο.

Αυτές οι εικόνες δείχνουν μια μοιραία συνάντηση μεταξύ ενός δεκάμετρου πύθωνα και ενός κροκόδειλου στην Αυστραλία στην λίμνη Moondarra στο Queensland.

Ο πύθωνας τυλήχτικε γύρω από τον κροκόδειλο και τον διέλυσε μετά από 5 ώρες μάχης ενώ μετά από μιά μικρή διακοπή συνέχισε την κατανάλωση του.

Θα βγάλει τον πύθωνα για ένα μήνα περίπου.
Δείτε περισσότερα εδω


You-Tube