Δεκάδες – μην πούμε εκατοντάδες- είναι οι επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα οφέλη του καφέ στην ανθρώπινη υγεία. Η τελευταία έρχεται από τη Γερμανία και σύμφωνα με αυτή όσοι πίνουν τακτικά καφέ δεν κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν καρκίνο ή καρδιά, ενώ κινδυνεύουν λιγότερο από διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ.
Οι Γερμανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Πότσνταμ, μελέτησαν τις περιπτώσεις 42.000 ανθρώπων επί δέκα χρόνια. Τα αποτελέσματα της έδειξαν ότι η κατανάλωση καφέ δεν είναι επιβλαβής για τους υγιείς ενήλικους, όσον αφορά φυσικά τον κίνδυνο για σοβαρές χρόνιες παθήσεις.
Όσοι από τους 42.000 ανθρώπους που εξετάζονταν επί μια δεκαετία, έπιναν καφέ, είχαν ουσιαστικά κατά μέσο όρο, τις ίδιες πιθανότητες, να πάθουν σε βάθος χρόνου κάποια χρόνια ασθένεια, με όσους δεν έπιναν καφέ. Ενώ οι «μερακλήδες» έχουν κατά 23% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2. Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι κάποιες ουσίες που περιέχονται στον καφέ επιδρούν θετικά στον μεταβολισμό.
Οι περισσότερες έρευνες που αφορούν στην κατανάλωση καφέ, είναι συχνά – πυκνά, αντικρουόμενες. Κάποιες έχουν συσχετίσει τον καφέ με αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθειες, για καρκίνο, για εγκεφαλικά κ.α. Πάντως οι Γερμανοί επιστήμονες όπως είπαν, δεν ενθαρρύνουν τον κόσμο να πίνει καφέ, εάν δεν τους αρέσει. Μολονότι τα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει λόγος (οι υγιείς) να μειώσουν την κατανάλωση του.
www.iatropedia.gr
Οι Γερμανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Πότσνταμ, μελέτησαν τις περιπτώσεις 42.000 ανθρώπων επί δέκα χρόνια. Τα αποτελέσματα της έδειξαν ότι η κατανάλωση καφέ δεν είναι επιβλαβής για τους υγιείς ενήλικους, όσον αφορά φυσικά τον κίνδυνο για σοβαρές χρόνιες παθήσεις.
Όσοι από τους 42.000 ανθρώπους που εξετάζονταν επί μια δεκαετία, έπιναν καφέ, είχαν ουσιαστικά κατά μέσο όρο, τις ίδιες πιθανότητες, να πάθουν σε βάθος χρόνου κάποια χρόνια ασθένεια, με όσους δεν έπιναν καφέ. Ενώ οι «μερακλήδες» έχουν κατά 23% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2. Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι κάποιες ουσίες που περιέχονται στον καφέ επιδρούν θετικά στον μεταβολισμό.
Οι περισσότερες έρευνες που αφορούν στην κατανάλωση καφέ, είναι συχνά – πυκνά, αντικρουόμενες. Κάποιες έχουν συσχετίσει τον καφέ με αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθειες, για καρκίνο, για εγκεφαλικά κ.α. Πάντως οι Γερμανοί επιστήμονες όπως είπαν, δεν ενθαρρύνουν τον κόσμο να πίνει καφέ, εάν δεν τους αρέσει. Μολονότι τα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει λόγος (οι υγιείς) να μειώσουν την κατανάλωση του.
www.iatropedia.gr