Οι περισσότεροι εξ’ ημών μάλλον δεν γνωρίζουμε την ποικιλία καφέ, ονόματι Kopi luwak.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια ποικιλία, προφανώς πανάκριβη, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας άκρως… «εξωτικής» διαδικασίας παραγωγής και επεξεργασίας, καθώς ο καφές αυτός οφείλει το ιδιαίτερο άρωμά του στα κόπρανα αγριόγατας…!
Ωστόσο ο όρος «εξωτική», ούτε κατά προσέγγιση δεν μπορεί να αποτυπώσει την όλη διαδικασία, καθώς ο συγκεκριμένος καφές ουσιαστικά παράγεται από τα... κόπρανα της μοσχογαλής και διαφόρων ειδών αγριόγατας που ενδημούν στη Σουμάτρα, την Ιάβα, το Μπαλί και το ανατολικό Τιμόρ (όπου και ονομάζεται kafé-laku)!