3000 emails από τους προσωπικούς λογαριασμούς του προεδρικού ζεύγους της Συρίας, έχουν περιέλθει στην κατοχή της Guardian. Τα mail αυτά φέρονται να προέρχονται από μέλη της αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα της οργάνωσης «Ανώτατο Επαναστατικό Συμβούλιο». Μέλος του συμβουλίου αυτού, απέκτησε πρόσβαση από το Ιούνιο του 2011 στους προσωπικούς λογαριασμούς του κυρίου και της κυρίας Ασσαντ και παρακολουθεί την αλληλογραφία τους προκειμένου οι αντιπολιτευόμενοι να γνωρίζουν τις επόμενες επιθέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων του Σύριου δικτάτορα.
Η υποκλοπή δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση των Anonymous και τις άκρως «προσωπικές» λεπτομέρειες που διερρεύσαν. Φαίνεται όμως, από τη διασταύρωση των στοιχείων από τις δύο επιθέσεις ότι, τόσο οι Anonymous, όσο και ο Σύριος αντιπολιτευόμενος, είχαν πρόσβαση στους ίδιους λογαριασμούς.
Πράγματα που δεν θα θέλατε να μάθετε για τον Σύριο Δικτάτορα Ασσαντ; Ότι είναι μεγάλος φίλος της Apple και μάλιστα χρησιμοποιεί έναν αμερικανικό λογαριασμό και American Express για να κατεβάζει διάφορα από το iTunes. Ενημερωτικά, κανείς στη Συρία δεν έχει πρόσβαση σε ξένες σελίδες με απόφαση του προέδρου… Κάποια ζώα όμως, είναι πιο ίσα από τα άλλα, έτσι δεν είναι;
Έτσι, ο πρόεδρος Άσσαντ, κατεβάζει τραγούδια του Chris Brown, ταινίες του Harry Potter και τη βιογραφία του Steve Jobs, έτσι, για να εμπνέεται ως μεγάλος άνδρας.
Την ίδια εποχή που ο Συριακός λαός παλεύει με την καταπίεση και την φτώχεια, ο Άσσαντ και η σύζυγός του δεν διστάζουν να ξοδέψουν 15.000 δολλάρια σε ένα πολυέλαιο, κηροπήγια και ένα τραπέζι από το Παρίσι. Ενώ στα ίδια emails φαίνεται πως έχει ζητηθεί από το Twitter να απενεργοποιηθούν 11 λογαριασμοί. Το Twitter φέρεται να ανταποκρίθηκε ότι θα διέγραφε τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούσαν το όνομα της πρώτης κυρίας ή το δικό του, αλλά όχι αυτούς που είναι παρωδίες, όπως το @Syrianpresident.
Θα αναρωτηθείτε εύλογα: Καλά, πρώτη φορά είναι που ένας δικτάτορας είναι στον κόσμο του, όταν ο λαός του σκοτώνεται; Όχι, δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά ακόμα κι αν συμβαίνει αρκετές φορές, κανένας μας δεν θα πρέπει να εξοικειωθεί με την ιδέα.. Στο όνομά όλων αυτών των ανθρώπων που πεθαίνουν κάθε μέρα εκεί.
Πηγές: The Guardian, Ars Technica