Ένας 13χρονος μαθητής κατηγορείται από την Αστυνομία ως μέλος του ελληνικού βραχίονα των χάκερς «Anonymous».
Ο πιτσιρικάς, θεωρείται από τους έμπειρους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας από τους καλύτερους χάκερ της Ελλάδας και μέλος της οργάνωσης Greek Hacking Scene που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, είναι ο μικρότερος σε ηλικία χάκερ που έχει εντοπιστεί από τις αρχές αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχει πέσει στα δίχτυα του νόμου χάκερ που να πηγαίνει στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Ο μαθητής, φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι… έπαιζε στο διαδίκτυο ενώ στο σχολείο είναι ένας από τους καλύτερους μαθητές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος δράστης με ειδική τεχνική υφάρπαζε κωδικούς από profil χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.
Τα 6 μέλη
Από την εξάμηνη ερευνά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθεί ψηφιακά μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα άλλα έξι μέλη της οργάνωσης G.H.S. Στις κατ’ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, 4 royter, 2 server, 7 usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.
Σε προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.
Οι 100 χάκερς της Ελλάδας
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας και τις έρευνες που έχουν γίνει από εταιρείες πληροφορικής, «κυκλοφορούν» περίπου 100 χάκερς… Δυνατά μυαλά που έχουν κερδίσει διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο και φημίζονται διεθνώς για τις ικανότητες τους. Μόλις εννέα έχουν συλληφθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της ΕΛ.ΑΣ, κανένας δεν έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί ενώ μετά από κάθε ανακοίνωση Τύπου της Ασφάλειας, μυστικές υπηρεσίες μεγάλων χωρών, εταιρείες πληροφορικής, πανεπιστήμια αλλά και μεγιστάνες «σφάζονται» για το ποιος θα τους κερδίσει και θα τους προσλάβει. Φυσικά με υψηλές αμοιβές, εξασφαλισμένο μέλλον και προνόμια που κανείς απλός εργαζόμενος μπορεί να φανταστεί. Ένας μόνο όρος: Να μείνουν για πάντα ανώνυμοι και στο σκοτάδι. Για έναν χάκερ η δημοσιότητα σημαίνει αυτόματα και το τέλος της καριέρας του….