Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Κάνε like για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα!

18 Ιουλίου 2012

Η Siemens βοηθά τη NASA στη νέα εποχή της εξερεύνησης του διαστήματος


Η νέα εποχή που ανοίγεται στην εξερεύνηση του διαστήματος και ο κρίσιμος ρόλος των μηχανικών της NASA και του λογισμικού της Siemens ήταν το αντικείμενο της πρόσφατης, κοινής, συνέντευξης τύπου του Doug McCuistion, Διευθυντή του Προγράμματος για την Εξερεύνηση του Άρη στη NASA, και του Siegfried Russwurm, Διευθύνοντος Συμβούλου του Τομέα Βιομηχανίας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG. Πιο συγκεκριμένα, η συνέντευξη τύπου επικεντρώθηκε στην επικείμενη προσγείωση του ερευνητικού οχήματος “Curiosity” στον Άρη, στις 5 Αυγούστου.


Το όχημα σχεδιάστηκε από το Εργαστήριο Αεριοπροώθησης της NASA (JPL) με τη χρήση λογισμικού της Siemens και αποτελεί ένα απτό παράδειγμα του τρόπου αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας λογισμικού για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της γνωστής αεροδιαστημικής βιομηχανίας. Σημειώνεται ότι η διαδικασία του ευρύτερου μετασχηματισμού της NASA βασίζεται σε συμπράξεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και σε μια συνεχή αναζήτηση τρόπων για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και τη μείωση των χρόνων ανάπτυξης έργων.


«Το Curiosity είναι το πιο εξελιγμένο ερευνητικό όχημα που έχει σταλεί ποτέ στον Άρη. Θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη γνώση μας γύρω από τον Κόκκινο Πλανήτη, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για την εξερεύνησή του από ανθρώπους στο μέλλον», δήλωσε ο Doug McCuistion. «Η εκπληκτική ομάδα επιστημόνων και μηχανικών που εργάζεται στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης της NASA αξιοποίησε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα του λογισμικού, ώστε να σχεδιάσει ένα ερευνητικό όχημα βάρους 2000 λιβρών που θα αντέξει τις ακραίες συνθήκες της εκτόξευσης, της εισόδου στην ατμόσφαιρα και της προσγείωσης στην επιφάνεια του Άρη», συμπλήρωσε.


Το Εργαστήριο Αεριοπροώθησης JPL χρησιμοποίησε λογισμικό διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντων (PLM) της Siemens καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης, ώστε να σχεδιάσει, να προχωρήσει σε προσομοιώσεις και να συναρμολογήσει το όχημα ψηφιακά, πριν την κατασκευή φυσικών πρωτοτύπων. Το λογισμικό βοήθησε τη NASA να διασφαλίσει ότι τα μηχανικά μέρη ταιριάζουν μεταξύ τους, λειτουργούν σωστά και αντέχουν σε οποιαδήποτε απαίτηση του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της αποστολής. «Στη Siemens, είμαστε περήφανοι για τη δυναμική μας συνεργασία με τη NASA και για το ρόλο που παίζει η τεχνολογία μας όσον αφορά στην υποστήριξη αυτών των εκπληκτικών και φιλόδοξων αποστολών», σημείωσε ο Siegfried Russwurm.


Επίσης, ο S. Russwurm ανέδειξε τον ουσιώδη ρόλο των οικονομικά αποδοτικών διαδικασιών σχεδιασμού και παραγωγής για τον κλάδο της κατασκευής αεροσκαφών, σημειώνοντας: «Η αεροδιαστημική βιομηχανία είναι στην αιχμή όσον αφορά στη διαχείριση της πολυπλοκότητας των εξελιγμένων διαδικασιών ανάπτυξης και παραγωγής προϊόντων. Στη Siemens, διαθέτουμε το μοναδικό συνδυασμό λογισμικού διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντωνPLM και τεχνολογιών αυτοματοποίησης. Έτσι, όχι  μόνο βοηθάμε στη μείωση του χρόνου διάθεσης προϊόντων στην αγορά έως και 50%, αλλά συμβάλλουμε και στην εξοικονόμηση πόρων και στη μείωση του ενεργειακού κόστους».


 Ως μέρος του χαρτοφυλακίου κάθετων λύσεων πληροφορικής για τη βιομηχανική παραγωγή, το λογισμικό διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντων της Siemens χρησιμοποιείται από πάνω από 70.000 πελάτες παγκοσμίως, στους κλάδους της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ηλεκτρονικών ειδών, της κατασκευής μηχανημάτων, καθώς και άλλων βιομηχανιών.


Η Siemens είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους λογισμικού στον κόσμο, απασχολώντας πάνω από 17.000 μηχανικούς λογισμικού. Οι κάθετες λύσεις πληροφορικής της Siemens περιλαμβάνουν λογισμικό και λύσεις βασισμένες σε λογισμικό που έχουν αναπτυχθεί απ’ όλους τους Τομείς της εταιρείας (Ενέργεια, Υγεία, Βιομηχανία, Υποδομές & Αστικά Κέντρα) για τους κάθετους κλάδους τους.


Ο Τομέας Βιομηχανίας της Siemens ενοποιεί με επιτυχία το λογισμικό διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντων με τεχνολογίες αυτοματισμού από το 2007, όταν η εταιρεία εξαγόρασε την UGSCorp. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Siemens έχει προχωρήσει στη συνεχή επέκταση της εξειδίκευσής της σε αυτή την αγορά, η οποία παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη.

Επίσης, η Siemens εξαγόρασε πρόσφατα τις εταιρείες λογισμικού Active Tecnologia em Sistemas de Automacao (φαρμακευτική παραγωγή και βιοτεχνολογία), Vistagy Inc (σχεδιασμός σύνθετων υλικών), IBS AG (διαχείριση ποιότητας και παραγωγής) και Innotec do Brasil (ολιστική διαχείριση εργοστασίων).                        http://www.econews.gr

You-Tube