Το Beijing Snacks, κοντά στην Απαγορευμένη Πόλη της κινεζικής πρωτεύουσας, ανάρτησε μια επιγραφή με τη φράση: "Το εστιατόριο δεν σερβίρει Ιάπωνες, Φιλιππινέζους, Βιετναμέζους και σκύλους". Φωτογραφίες του εστιατορίου αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, ιδίως σε βιετναμέζικα και φιλιππινέζικα φόρουμ.
Η εφημερίδα Tuoi Tre του Βιετνάμ έκανε λόγο για "οργή στο διαδίκτυο" καταγγέλλοντας "άλλο ένα παράδειγμα του ακραίου (κινεζικού) εθνικισμού που πρέπει να καταδικαστεί".
"Αυτό δεν είναι πατριωτισμός, είναι ακραία βλακεία", έγραψε ένας σχολιαστής.
"Έτσι μαθαίνει το μίσος η νέα γενιά", σημείωσε ένας άλλος υποστηρίζοντας ότι ο Κινέζος εστιάτορας "έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου" από την κινεζική κυβέρνηση.
Στις Φιλιππίνες η "απαγόρευση εισόδου" στο εστιατόριο έγινε δεκτή με θυμό ανάμικτο με χιούμορ. "Κατάφωρος ρατσισμός σε εστιατόριο του Πεκίνου", έγραψε η δημοσιογράφος Βερόνικα Πεντρόσα στο λογαριασμό της στο Twitter. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας πάντως προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα κάνοντας λόγο για "προσωπική άποψη" του εστιάτορα ο οποίος εξάλλου βεβαίωσε ότι "κανένας αξιωματούχος" δεν ήρθε σε επαφή μαζί του για να του ζητήσει να αναρτήσει την επιγραφή.
Το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες διεκδικούν τα αρχιπελάγη της θάλασσας της Νότιας Κίνας ενώ οι σχέσεις της Κίνας με την Ιαπωνία εντάθηκαν με αφορμή τις ακατοίκητες βραχονησίδες Σενκάκου, στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.
Το κείμενο της πινακίδας παραπέμπει στην εποχή όπου η βρετανική αυτοκρατορία είχε υπό τον έλεγχό της ορισμένες περιοχές της σημερινής Κίνας και όπου σε ορισμένα καταστήματα υπήρχαν πινακίδες που απαγόρευαν την είσοδο σε Κινέζους.
Σύμφωνα με την κινεζική προπαγάνδα, στη Σαγκάη υπήρχε μια πινακίδα που έγραφε "Απαγορεύεται η είσοδος σε σκύλους και σε Κινέζους", αν και μερικοί ιστορικοί αμφισβητούν την εκδοχή αυτή.